OrPon C-pojat etenivät SM-finaaleissa mitalipeleihin – saman tempun teki myös tyttöjen joukkue

Oriveden Ponnistuksen juniorijoukkueilla oli upea pelipäivä Kuortaneen SM-finaaleissa. C-pojat taistelevat mitaleista ja C-tytöt ovat varmistaneet paikkansa puolivälieriin.

OrPon C-poikien joukkue voitti puolivälieräottelussaan Kempeleen Lentopallon ja eteni mitaliotteluihin. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden Ponnistuksen C-poikien ja tyttöjen joukkueiden ensimmäinen turnauspäivä Kuortaneen SM-finaaleissa oli erinomainen.

Kumpikin joukkue raivasi tiensä puolivälieriin ja poikien joukkue jo niistäkin eteenpäin välieriin. Varmaa siis jo lauantai-iltana oli se, että tyttöjen joukkue kuuluu ikäluokkansa Suomen kahdeksan parhaimman joukkueen joukkoon ja pojat neljän parhaimman joukkoon.

OrPon C-tytöt selvittivät tiensä sunnuntain peleihin helpoimmalla mahdollisella tavalla. Joukkue voitti jokaisen ottelunsa kahdessa erässä.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerho taipui OrPolle 2–0 (25–12, 25–16) ja toisessa ottelussa Laihian Lujan Neon hävisi OrPolle 2–0 (25–12, 25–13).

Kolmannessa ottelussaan OrPo päihitti tamperelaisen Supi-Volleyn 0–2 (9–25, 19–25).

Finaalien ensimmäisen päivän jälkeen OrPon nimi näkyy korkealla myös naispelaajien pistepörssissä. OrPon Seela Salmi on lauantain otteluiden jälkeen pistepörssin kolmannella sijalla 29 pisteellä.

Sunnuntain puolivälierässä heti aamuyhdeksältä OrPon C-tytöt kohtasi Vieremän Lentopallo -92:n siniset.

OrPo voitti kolmanteen erään venyneen ottelun 2–1 (25–21, 25–27, 15–13) ja joukkue eteni mitalipeleihin. Puoliltapäivin alkavassa välieräottelussa vastaan asettuu Vesilahden Visa.

Myös OrPon C-tyttöjen joukkueella oli loistava pelipäivä Kuortaneella pelattavissa C-ikäisten SM-finaaleissa. Joukkue eteni puolivälieriin. Kuva: Jaana Ala-Lahti

”Olen ylpeä pojista”

OrPon C-poikien taival puolivälieriin oli astetta rankempi. Joukkue pelasi lauantaina neljä ottelua, joista jokainen venyi kolmanteen erään.

– Pojat halusivat tänään pelata. Vähän liian jännittäväksi he tämän tekivät jopa valmentajallekin. Olisimme voineet lopettaa ottelut kahteenkin erään, mutta nyt pelattiin pidemmän kaavan kautta, joukkueen valmentaja Markku Puputti totesi päivän viimeisen ottelun jälkeen.

– Mutta olen todella ylpeä pojista. Meillä oli välillä hankalia hetkiä, mutta nousimme niistä joka kerta. Lisäksi meillä oli täällä paikalla upea faniryhmä, jonka kannustus auttoi, Puputti jatkoi.

Pojat hävisivät lohkovaiheen ensimmäisen ottelunsa Vaasan Kiistoa vastaan 1–2 (26–24, 26–28, 13–15). Muista päivän otteluistaan OrPon pojat ottivat voitot.

JyväsLentiksen OrPo voitti 1–2 (16–25, 25–23, 10–15) ja Oulunsalon Vasaman 2–1 (25–21, 18–25, 15–8).

Illan viimeinen ottelu oli pojille jo puolivälieräottelu. Vastustajaksi siihen tuli Kempeleen Lentopallo. OrPo voitti ottelun 1–2 (20–25, 26–24, 9–15) ja eteni välieriin eli mitaliotteluihin.

Sunnuntaina OrPon pojat kohtaavat puoliltapäivin alkavassa välieräottelussaan helsinkiläisen PuMa Volleyn. Joukkueiden edelliset kolme kohtaamista ovat päättyneet Puma Volleyn voittoon.

C-poikien finaalipelien pistepörssissä OrPon Mikke Puputti on lauantain otteluiden neljännellä sijalla 49 pisteellä.

Juttua on muokattu 7.4.2024 klo 10.38: Juttuun on lisätty C-tyttöjen sunnuntaiaamun puolivälieräottelun tulos, päivitetty joukkueiden otteluohjelma sekä muutettu jutun otsikkoon, että myös tytöt etenivät mitaliotteluihin.

OrPon C-pjat pelasivat SM-finaaliturnauksen ensimmäisenä päivänä neljä ottelua. Joukkue voitti niistä kolme. Kuva: Jaana Ala-Lahti
OrPon joukkueet eivät joutuneet pelaamaan ilman kannustusjoukkoja. Kuva: Jaana Ala-Lahti
OrPOn C-pojat varmistivat lauantain otteillaan paikan mitalipeleihin. Kuva: Jaana Ala-Lahti