Saalista nousi yli 3 kiloa ja sillä tuli suomenmestaruus – Oriveden Onkijoiden edustaja oli kisassa ylivoimainen

SM-pilkki 2024, Kuopio
Kuopion Kallavedellä käydyissä SM-pilkeissä kisaolosuhteet olivat hankalat. Jäällä oli vettä ja lumikansi petti jalan alta. Kisaan osallistui kuitenkin lähes tuhat kilpailijaa. Kuva: Marcus Wikström, Suomen Vapaa-ajankalastajat

Oriveden Onkijoiden Sirpa Vuohelainen on pilkin suomenmestari N75-sarjassa.

Vuohelainen voitti N75-sarjan reilusti, sillä hänen saalismääränsä punnituksessa oli 3 142 grammaa. Toiseksi tulleen Suonenjoen Talvionkijoiden Raija Kortelaisen saalis oli 1 892 grammaa.

Lue myös: Sirpa Vuohelaiselle hyvä sijoitus SM-pilkin esikisasta

Vuosi sitten Vuohelainen sijoittui Sotkamossa käydyssä SM-pilkissä sijalle 12.

Lue myös: Vili Ärrälä pilkki SM-kisoissa pronssille Sotkamossa – kova keli aiheutti kisaajille nollatuloksia ja keskeytyksiä

Kolmanneksi N75-sarjassa tuli Puijon Pilkin Irma Tuppurainen 1 371 gramman saalilla.

Samassa sarjassa kilpaili myös Oriveden Onkijoiden Lea Kujanpää. Hänen saaliinsa oli 217 grammaa ja sillä hän otti kisassa sijan 21. N75-sarjaan osallistui 29 kilpailijaa, joista 27 sai saalista.

Lähes tuhat kisaajaa ja hankalat olosuhteet

Kaiken kaikkiaan Kuopion Kallavedellä lauantaina 2. maaliskuuta käytyyn SM-pilkkiin osallistui lähes tuhat pilkkijää.

Kisajärjestäjien tiedotteen mukaan kisaolosuhteet olivat hankalat. Lauhan kelin vuoksi jäällä oli runsaasti vettä ja lisäksi lumikansi oli jalan alla pettävä. Kilpailualueella eteneminen oli siis raskasta.

Tiedotteessa kerrotaan, että koko SM-pilkin suurimman saaliin kantoi punnituspaikalle miesten sarjassa kilpaillut ja Vehmerin Kalakerhoa edustanut Jyri Vartiainen. Hänen saaliinsa painoi peräti 7 513 grammaa.

Toiseksi tuli Onki-86 Turun Timo Kinnunen 6 283 gramman saaliilla ja kolmanneksi Sami Humppi Toholammin Pilkkijöistä 6 110 gramman saaliilla.

Ensi vuonna kisataan Rantasalmella

Miesten sarjaan osallistui myös Oriveden Onkijoiden Tommi Musturi. Hänen sai saalista 2 247 grammaa. Sillä hän otti miesten sarjassa sijan 112. Miesten sarjassa saalista sai 325 osallistujaa.

Tiedotteessa kerrottaan myös, että SM-pilkin kaikusarjassa eli sarjassa, jossa kaikuluotaimen käyttö on sallittu, voiton vei Rantakylän Kalakavereita edustanut Juha Kämppi. Hänen viisi suurinta ahventaan painoi 1 273 grammaa.

Toinen sija meni Kurikan Urheilukalastajien Kristian Hirsimäelle, ja pronssille pilkki Aki Nurmi Lappeenrannan Urheilukalastajista.

SM-pilkin järjestivät yhteistyössä Suomen Vapaa-ajankalastajat ja Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri seuroineen. Ensi vuonna SM-pilkki pilkitään Rantasalmen Kolkonjärvellä.

Leave a Comment