Kansainvälisessä lumipäivässä pääsi kokeilemaan ihmiscurlingia – suomen kieltä Orivedellä opiskelevia kiinnosti myös tulen teko tuluksilla

Kansainvälinen talvipäivä, Nuorten Kampus
Jenni Ahokas opasti, millaista on ihmislumicurling. Pisteessä päästiin harjoittelemaan ryhmässä toimimista, sillä ryhmän piti saada työnnettyä pulkkailija lähelle ympyrän keskellä olevaa pistettä. Kuva: Samuel Pulkkinen

Oriveden Nuorten Kampus järjesti yhteistyössä Special Forest -yrityksen kanssa kansainvälisen lumipäivän.

Tapahtuma oli suunnattu niin orivesiläisille nuorille kuin kaikille ulkomaisille opiskelijoille, jotka olivat paikkakunnalla Finest Future -hankkeen myötä tai vaihto-opiskelijana. Lumipäivän ohjelmaan kuului lumicurlingia, tulen tekoa ja makkaran paistoa.

Ensimmäistä kertaa tapahtuman kantava teema oli kansainvälisyys ja se oli näkynyt jo tapahtuman tavoitteitakin suunnitellessa.

Isona päämääränä oli kansainvälisten vieraiden sulauttaminen osaksi Oriveden nuoria. Tapahtumassa kuuluikin paljon englantia, mutta myös suomea käytettiin runsaasti.

– Tarjotaan oman kylän nuorille kansainvälistä seuraa ja toisaalta kansainvälisille nuorille mahdollisuus tutustua Oriveden nuoriin. Näin molemmat osapuolet saisivat seuraa ja tutustuisivat toisiin, Oriveden kaupungin nuorisotyöntekijä Jenni Ahokas taustoitti.

– Ideana olikin, että isolla porukalla saataisiin enemmän kansainvälisiä ystäviä paikkakunnalle ja meininkeihin mukaan. Tällainen yhteisöllinen toiminta saisi heidät tuntemaan kuuluvansa porukkaan, hän jatkoi.

Ahokas oli tyytyväinen tapahtuman onnistumisesta jo sen keskivaiheilla.

– Tapahtuma on sujunut hyvin, olemme ottaneet kisoja ja laskeneet pisteitäkin. Uusia ystävyyssuhteitakin on solmittu ja kaikilla on ollut hauskaa täällä lumen keskellä, Ahokas sanoo.

Kansainvälinen talvipäivä, Nuorten kampus
Inka Anttilan johdolla pääsi testaamaan tulen tekoa tuluksilla. Opiskelijat olivat innoissaan kyseisestä pisteestä. Kuva: Samuel Pulkkinen

Ainutlaatuista kansainväisille nuorille

Paikalla tapahtumassa oli paljon kansainvälisiä nuoria. He pitivät tapahtumasta, etenkin ihmisten ja lumen takia. Samanlaisia tekemisiä ei voisi järjestää heidän kotimaassaan.

– Tapahtumaan on keksitty kivasti kaikkea. Hyvä, että ihmisiä on tullut paikalle. Lumessa on kiva touhuta kaikkea. Aktiviteettejakin on monia, kaikki liittyvät Suomen talveen, kansainvälinen opiskelija Fynn kertoo.

– Tapahtuma on tosi kiva, koska erilaiset ihmiset ovat täällä yhdessä. Ilma on vähän huono valitettavasti. Tulen Jamaikalta ja siellä ei ikinä voisi järjestää lumitapahtumia. Hyvä, että Suomessa voi, suomen kieltä opiskeleva Thandar kertoo.

Kansainvälinen talvipäivä, Nuorten kampus
Tapahtumassa pääsi myös paistamaan makkaraa ja juomaan nuotion äärellä lämmintä mehua. Kuva: Samuel Pulkkinen

Leave a Comment