Oppitunti Ranskan keittiöhistoriasta voisi tuoda ratkaisun Suomen ruokaturvaan

Ranskalainen keittiö on maailmankuulu. Ajatellessa ranskalaista keittiötä mieleen pulpahtaa mitä herkullisempia erikoisuuksia. Tuore patonki Pariisissa on pinnalta rouskuvan rapea ja sisältä pehmeä, sitkeä ja vehnältä tuoksuva. Etanat valkosipuli-persiljavoissa kypsytettyinä herättävät kulinaarisen uteliaisuuden. Burgundinpata, viinissä kasvisten kanssa kypsytetty liha, on tuhti talviruoka, jonka jälkeen tietää syöneensä. Juustokeitto, Bressen kana, merellinen bouillabaisse-keitto… esimerkkejä ranskalaisesta keittotaidosta on lukuisia. Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi miksi Ranskan keittotaito on niin kuuluisa. Vastaus löytyy käsitteestä nimeltä lähiruoka.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
OS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.