Taiston kahvilaan tuli uusia tuulia Lontoosta – Miriam Vellacott ihastui antiikkikirpputoriin ja vetää nyt kesäkahvilaa yrittäjäkurssinsa ohessa

Taiston kahvila
Taiston kahvilaa pitää tänä kesänä Miriam Vellacott. Kuva: Auli Kilpeläinen

Kahvilanpitäjä Miriam Vellacott tuo uusia ideoita Taiston kesäkahvilaan Oriveden asemanseudulle. Hän saattaa jatkaa Taiston työväentalon kahvilanpitoa myös talvella 2023–2024.

Asemanseudulla on kaivattu ruokapalveluita baarin ja ruokakaupan lopetettua äskettäin.

Englantilais-suomalainen Vellacott muutti pari vuotta sitten Oriveden asemanseudulle ja ihastui Taiston antiikkikirpputoriin, kulttuuritoimintaan ja yhteisöllisyyteen.

Nyt hän vetää Taiston kesäkahvilaa yrittäjäkurssinsa ohessa.

Vellacott valmistelee tarjoilut arkiaamuisin ja opiskelee päivisin, jolloin kahvilaa hoitaa kesätyöntekijä. Viikonloppuisin Vellacott hoitaa kahvilaa itse ja kuuntelee asiakkaiden toiveita ja ideoita.

Taiston kahvila
Miriam Vellacott on työskennellyt muun muassa Lontoon ensimmäisessä luomuruokakaupassa ja luomuruokapubissa. Kuva: Auli Kilpeläinen

Ura alkoi Lontoon pubeissa ja toreilla

Hänen taustansa on Lontoossa, jossa hän on syntynyt ja jonka pubeissa ja toreilla hän aloitti ravintolauransa. Hän työskenteli muun muassa Lontoon ensimmäisessä luomuruokakaupassa ja luomuruokapubissa.

– Torilla myin itse tekemiäni mehusekoituksia. Taistolle olisi kiva kehittää alkoholiton mehumiksibaari, jossa asiakkaat saisivat valita, mitä heidän juomaansa tulee. Miksi-baari, vähän kuin Niksi-baari, tuumailee Vellacott.

Nyt Taiston kesäkahvila tarjoaa erilaisia lounasvaihtoehtoja, osa ruokaisampia ja osa kevyempiä, sekä normaaleja kahvilaherkkuja. Mukana on myös kasvis- ja vehnättömiä vaihtoehtoja.

Kahvilan yhteyteen saatetaan myöhemmin saada myös kulttuuria, kuten musiikkia, runoutta tai teatteria. Mimiikka ja fyysinen teatteri ja ilmaisu ovat Vellacotin intohimoja, ja sellaisten työpajoja hän haluaisi joku päivä vetää.

Taiston kesäkahvila avautui kesäkuun alussa yhtä aikaa antiikkikirpputorin kanssa. Kahvila on avoinna elokuun puoleen väliin saakka ja kirpputorin loppuhuutokauppa pidetään elokuun loppupuolella.

Kesän mittaan selviää, jatkaako Vellacott Taiston kahvilatoimintaa myös ensi talvena.

Leave a Comment