Vastaa kyselyyn: teetkö talkootyötä?

Juupajoen Seurakuntalaa on maalattu viime viikkoina talkoilla. Ennen urakkaan ryhtymistä talkoisiin lupautuneet kiersivät rakennusta ja suunnittelivat työvaiheita. Kuva: Heli Rahkonen

Juupajoella on maalattu ahkerasti Kopsamolla sijaitsevaa seurakuntataloa talkoilla. Samalla kun Seurakuntala saa uuden maalin pintaansa, talkooporukan vetäjän Juha Hakosen mielestä talkooponnistus on myös näyttö juupajokelaisesta yhteisöllisyydestä.

Lue lisää: Kopsamon Seurakuntalaa aletaan tällä viikolla maalata talkoilla, joihin mahtuu vielä lisäkäsiä – ”Tämä on näyttö siitä, että kyllä me täällä Juupajoella saamme aikaan ja kokoonnumme yhteen”

Oriveden ja Juupajoen seudulla talkoolaisten työpanos on tärkeä osa myös esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Talkootyöllä on kunnostettu myös muita yhteisiä juhla- ja kokoontumistiloja.

Lue myös: Melkein 15 vuotta, 480 päivää ja 7 500 talkootuntia – Kestävää perintöä on vaalittu Västilän Voimantalolla remontilla, jonka aikana tilat on kunnostettu perusteellisesti lattiasta kattoon

Aineeton kulttuuriperintö -sivustolla todetaankin, että talkoot ovat Suomessa vuosisatojen perinteet omaava vapaaehtoistyön muoto ja tärkeä osa suomalaista kansanperinnettä. Myös samaisella sivustolla nähdään merkittävänä yhteisöllisyyden luojana ja ylläpitäjänä. Lisäksi talkoilla on opetettu nuoremmille sukupolville työmoraalia ja muiden auttamista.

Lue myös: Kunniavelkaa maksamassa – kulttuuripalkinnon saanut Oriveden Sotaveteraanit toimii viimeistä vuottaan, mutta moni toimintamuoto jatkuu ja talkoovoimin noussut museo Paltanmäen syrjässä välittää veteraaniperinnettä tämän jälkeenkin

Moni aktiivinen seura- ja yhdistystoimija kuuluu kokevan, että talkootoiminta olisi hiipumaan päin. Talkoisiin on ajoittain ollut vaikea löytää vapaaehtoisia ja seuraajia ikääntyville talkoolaisille.

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.
Infoa äänestystuloksista
Äänestämisen jälkeen näet tämänhetkiset äänestystulokset. Toivomme, että jokainen äänestäjä äänestäisi vain kerran, jotta reaaliaikaiset äänestystulokset pitäisivät paremmin paikkansa. Monta kertaa äänestäminen vääristää tuloksia, ja siksi poistamme monta kertaa äänestäneiden ylimääräiset äänet siinä vaiheessa, kun kerromme myöhemmin äänestyksen tuloksista lukijoillemme.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?