Oriveden vappu alkaa perinteiseen tapaan Orivarsan lakituksesta – paikalliset, tervemenoa mukaan lukiolaisten vappuriemuun

Orivarsa valmiina vappuun. Ensimmäisen kerran se lakitettiin keväällä 2009. Kuva: Heli Rahkonen

Lukion opettajakunta näytti vihreää valoa paikallisen vappuperinteen jatkamiselle tänäkin vuonna. Niinpä Aimo Tukiaisen Orivarsa-patsas saa myös tänä vappuna kannatella korviensa päällä valkolakkia.

Lue myös: Orivarsa sai lakkinsa, joten vappu on täällä! – katso videoilta, kuinka ensimmäisellä yrittämällä lakki ei meinaa pysyä patsaan päässä, mutta lopulta hevosen toinenkin korva sujahtaa onnistuneesti lakin alle

Ihan perinteisen kokoinen päähine ei heposelle kuitenkaan sovi, vaan päänympäryksen pitää olla suurempi, mutta strategiset mitat ovat toivottavasti siirtyneet edellisiltä lukiolaisilta perintönä. Myös ulottuvuutta ja hyvää tasapainoa vaaditaan lakin pukemisessa – eikä kohde tietenkään saa seremoniassa kärsiä vahinkoa.

Tapahtuma on perjantaina heti aamusta. Koska sen jälkeen lakittajat ja muu koulun väki palaavat vielä kiltisti koulun penkille, ei vappuhumusta vielä tuossa vaiheessa voine puhua.

Iloista, vappua odottavaa mieltä paikalla kuitenkin taitaa olla ilmassa, joten tapahtumaa todistamaan ja vappuun virittäytymään toivotaan myös paikallisten kynnelle kykenevien liittyvän mukaan.

Leave a Comment