Orivedellä äänestettiin ennakkoon aktiivisemmin kuin edellisissä eduskuntavaaleissa – Juupajoella ennakkoäänestystahti pysyi ennallaan

Ennakkoäänestys piti vaalitoimitsijat Mirja-Liisa Jussilan, Reeta Seppälän ja Annika Peltolan kiireisinä Orivedellä. Kuva: Heli Rahkonen

Orivesiläisistä äänioikeutetuista 43,8 prosenttia antoi äänensä eilen päättyneessä eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä.

Orivedellä on 7 275 äänioikeutettua, joten heistä äänestämässä on käynyt 3 187. Heistä miehiä on ollut 1 512 ja naisia 1 675.

Juupajoella 1 441 äänioikeutetusta 586 äänesti ennakkoon. Ennakkoäänestysprosentiksi tuli 40,7.

Juupajoella naiset ja miehet ovat lähteneet ennakkoäänestämään lähes tasatahtia. Ennakkoon äänestäneistä 295 on miehiä ja 291 naisia.

Orivedellä ennakkoäänestysaktiivisuus kasvoi edellisistä, vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Tuolloin ennakkoon äänesti 42,2 prosenttia orivesiläisistä.

Juupajoella ennakkoäänestysprosentissa on vain yhden prosenttiyksikön kymmenyksen heitto edellisiin eduskuntavaaleihin. Tuolloin ennakkoon äänensä kävi antamassa 40,8 prosenttia juupajokelaisista.

Koko maassa ennakkoon äänesti 40,1 prosenttia äänioikeutetuista. Pirkanmaan ennakkoäänestysprosentiksi tuli 44,4.

Pirkanmaalla aktiivisimmin ennakkoon äänestettiin Ruovedellä, jossa äänestysprosentti on 49,7, Kihniössä se on 49,3.

Orivedellä ennakkoon äänestettiin Pirkanmaalla seitsemänneksi aktiivisimmin. Juupajoki on sijalla 13, kun kunnat laitetaan järjestykseen eduskuntavaalien ennakkoäänestysprosentin mukaan.

Vähiten ennakkoon vaaliuurnilla on käyty Pirkanmaan kunnista Urjalassa. Siellä ennakkoäänestysprosentti on 36,4.

Pirkanmaalla käytiin vaaliuurnilla vaalipiireistä toiseksi aktiivisimmin. Vain Lapin vaalipiirissä ennakkoäänestysprosentti kohosi Pirkanmaan yläpuolelle ollen 45,3.

Leave a Comment