Vaalikuhinaa on tarjolla, kun Oriveden torilla vietetään lauantaina vaalimarkkinoita – vuoden 2019 tapahtumassa äänestysprosentista jätettiin noin 250 arvausta

Oriveden torilla vietetään lauantaina kaikkien puolueiden yhteisiä vaalimarkkinoita.

Oriveden valtuustopuolueet ovat järjestelleet tapahtumaa yhdessä hyvässä hengessä ja ne ovat osallistuneet järjestämiskustannuksiin tasapuolisesti.

Tapahtuman tavoitteena on muun muassa innostaa äänestysikäisiä äänestämään sekä saada heidät tutustumaan tarkemmin eduskuntavaaliehdokkaisiin.

Vastaava tapahtuma järjestettiin myös edellisten eduskuntavaalien alla. Silloin tapahtuma sai niin suuren suosion, että se päätettiin järjestää myös nyt.

Muistikuvien mukaan edellisellä kerralla tapahtumasta loppuivat muun muassa puolueiden tarjoamat makkarat kesken.

Mukana tapahtumassa on niin eduskuntavaaliehdokkaita kuin paikallisia päättäjiä, joiden kanssa kävijät voivat jutella ja vaihtaa mielipiteitä.

Tapahtumassa pääsee myös veikkaamaan sitä, millaiseksi Oriveden äänestysprosentti näissä vaaleissa muodostuu. Lähimmäksi päässyt vastaaja palkitaan lahjakortilla paikalliseen liikkeeseen.

Oriveden Sanomissa huhtikuussa 2019 julkaistussa jutussa kerrotaan, että tuolloin vaalitorilla arvauksia kertyi noin 250. Äänestysprosentti oli tuolloin 72,6. Sen oli arvannut oikein kaksi veikkaajaa.

Vaikka lauantain tapahtumassa on kyse vaalimarkkinoista, ovat torille tervetulleita myös torimyyjät.

Leave a Comment