Kuusamo vei ja OrPo vikisi – kaksi katastrofaalista erää vei OrPon mahdollisuudet, vaikka kolmannessa joukkue jo näytti, mitä se oikeasti osaa

OrPo, Pölkky Kuusamo
Pölkky Kuusamon Carlyle Nussbaum oli täysin pitelemätön lauantaina Orivedellä. Hän teki tehot 24/+17 ja oli ratkaisevassa roolissa useaan kertaan. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon peli ei kulkenut lauantaina kotiottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan. OrPo hävisi ottelun 0-3 ((16-25,12-25,21-25) ja taipui kuusamolaisille jo toistamiseen reilun viikon sisällä.

Viime viikon perjantaina Kuusamossa käyty ottelu oli kuitenkin paljon tasaisempi kuin mitä lauantain ottelu Orivedellä. OrPo ei päässyt ottelussa kahdessa ensimmäisessä erässä laisinkaan peliin kiinni ja eristä tuli täydet katastrofit. Siitä kertovat myös erien loppupisteet.

OrPolla oli vaikeuksia etenkin vastaanoton kanssa. Kun palloa ei saatu nostettua, ei hyökkäyksiäkään päästy tekemään.

Pölkky Kuusamo myös pelasi kaksi ensimmäistä erää lähes virheettömästi. Vastustaja ei siis edes antanut kotijoukkueelle oikeastaan yhtään mitään.

Kolmannessa erässä OrPon peli alkoi toimia. Joukkue sai onnistumisia ja karkasi 9–3 johtoon. Pölkky kiri kuitenkin rinnalle ja lopulta erän ja ottelun voittoon.

– Emme päässee näyttämään omaa peliämme emmekä sitä, että me pystymme taistelemaan. Kuusamo myös pelasi tänään todella hyvin ja meillä asiat eivät toimineet niin kuin olisimme halunneet, OrPon parhaana pelaajana palkittu Daria Butkevych (14/+7) sanoi lehdistötilaisuudessa.

Daria Butkevych palkittiin OrPon parhaana pelaajana. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Pitkällä erätauolla OrPon pukuhuoneessa käytiin syvällinen keskustelu

Butkevych myös kertoi, että pitkällä erätauolla joukkue oli käynyt syvällisen keskustelun, jonka myötä OrPo heräsi vielä taistelemaan pisteistä.

– Taistelu alkoi kuitenkin liian myöhään. Näin hyvää joukkuetta vastaan pitää taistella ensimmäisestä erästä lähtien. Tätä peliä ei kuitenkaan pidä unohtaa, vaan ottaa siitä opiksi.

Pölkky Kuusamon parhaana pelaajana palkittu Carlyle Nussbaum (24/+17) totesi lehdistötilaisuudessa, että joukkue onnistui pysymään keskittyneenä ja toteuttamaan sovittua suunnitelmaa. Nussbaum oli myös kolmannessa erässä ratkaisevassa roolissa, sillä hänen syöttövuorollaan joukkue karkasi tilanteesta 17–16 lukemiin 17–22.

– Meillä oli tänään hauskaa. Syöttö toimi meillä tänään hyvin ja yhteys passareiden kanssa toimi, Nussbaum totesi ja kehui OrPon kasvatin Joanna Kallisen pelanneen passarin paikalla hienon ottelun.

Kallinen pelasi reilut kaksi erää. Kolmannessa erässä hänet vaihdettiin kentältä ja loppuottelun passeja jakoi Katja Kylmäaho.

Pölkky Kuusamon valmentaja, orivesiläisillekin tutuksi tullut Sotiris Gkotsis mainitsi joukkueella olleen hyviä ja huonoja hetkiä kauden aikana. Nyt takana oli hyvä voitto keskiviikon kotiottelusta ja tarkoituksena olikin ollut pelata Orivedellä samoin kuin keskiviikkona Kuusamossa.

– Sen me teimme ja voitimme ottelun. Tämä oli meiltä hyvä peli.

Myös tilastot kertovat, kuinka hyvin Pölkky Kuusamo onnistui. Pluspisteitä Kuusamo keräsi 37, kun OrPolla niitä oli kuusi. Ässät menivät vierasjoukkueelle 4–9 ja torjunnat 3–6. OrPon hyökkäysprosentti oli 31, kun se Kuusamolla oli 42. Vastaanotossakin vieraat olivat hiukan parempia prosentein 37–39.

Butkevychin jälkeen OrPon tehokkaimmat pelaajat olivat Linnea Kuusela (4/+1) ja Oona Viljanen (4/-1). Pölkky Kuusamosta Nussbaumin jälkeen kovimmat pisteidentekijät olivat Breana Runnels (13/+13) ja Madeline Palmer (13/+7).

Rikkonainen viikko jätti kunnollisen harjoittelun vähiin

OrPon valmentaja Andrea Carasi myönsi, että päivästä ei tullut laisinkaan sellainen kuin oli suunniteltu.

– Emme pelanneet tänään tasollamme. Mikään ei oikein ollut kohdillaan. Aloimme hävitä pisteitä ja vastustaja oli koko ajan meitä edellä. Kolmannessa erässä pääsimme jo 8–3 johtoon, mutta sitten aloimme taas hävitä pisteitä. Itseluottamuksemme katosi, Carasi analysoi ottelun jälkeen.

Edeltävä viikko oli ollut OrPon kannalta rikkonainen. Joukkue matkusti viikko sitten perjantaina Kuusamoon ja keskiviikkona sillä oli vierasottelu Pihtiputaalla. Kunnolliseen harjoitteluun ei ollut jäänyt riittävästi aikaa.

– Emme olleet tänään teknisesti omalla tasollamme. Silloin emme voi olla riittävän hyvä myöskään taktisesti.

Carasi teki ottelun aikana useita pelaajavaihtoja oikean kokoonpanon löytämiseksi.

– Yritin tänään kaikkea. En tiedä, oliko se oikein vai väärin, mutta jotain oli yritettävä.

Ottelua oli Orivedellä seuraamassa myös naisten lentopallomaajoukkueen valmentaja. Se ei Carasin mukaan saanut kuitenkaan olla syy huonoon peliotteeseen.

– Meidän pitää nyt jatkossa keskittyä paremmin. Keskiviikon ottelussakin LiigaPlokia vastaan meillä oli ongelmia, koska emme keskittyneet riittävästi.

Sarjataulukossa OrPo on yhä neljäntenä. Pisteitä sillä on 36, kun otteluita on takana 23. Pölkky Kuusamo nousi sarjataulukossa toiseksi kahden pisteen erolla LP Kangasalaan. Pölkky Kuusamon Pirkanmaan kiertue jatkuu tämän viikonlopun, sillä se kohtaa sunnuntaina LP Kangasalan.

OrPo saa nyt harjoitella rauhassa ja kunnolla, sillä joukkueella seuraava ottelu on edessään ensi viikon sunnuntaina. Silloin Orivedelle tulee vieraaksi Hämeenlinnan Lentopallokerho.