Hyvinvointialueen palvelunumeroissa on ollut häiriöitä – jos vika jatkuu, palveluihin suositellaan soitettavan vain kiireellisissä asioissa

Pirkanmaan hyvinvointialueella on maanantain iltapäivästä lähtien vaikuttanut Telian valtakunnallinen puhelinhäiriö.

Hyvinvointialueiden tiedotteessa kerrotaan, että häiriötä esiintyi useiden eri kuntien alueella olevissa palvelunumeroissa, joissa on jonotus- tai takaisinsoittopalvelu.

Maanantain tietojen perusteella häiriö on koskenut hyvinvointialueella noin 200:aa Telian numeroa, myös esimerkiksi Sote-luuria ja terveysneuvontaa.

Hyvinvointialueen vaihde 03 311611, päivystysapu 116117, kaikki Taysin numerot sekä tavalliset matkapuhelinnumerot ovat toimineet normaalisti.

Telia on korjannut ongelmaa ja häiriön arvioitiin korjaantuvan tiistaiaamuun mennessä.

– Mikäli häiriö jatkuu aamulla, hyvinvointialue suosittelee, että palveluihin soitetaan vain kiireellisissä asioissa. Jos kiireellinen asia ei voi odottaa häiriön korjaamista, hyvinvointialue suosittelee asiakkaita menemään tiistaina paikanpäälle esimerkiksi terveysasemalle, tiedotteessa opastetaan.

Häiriö on esiintynyt myös muiden hyvinvointialueiden alueella sekä Ruotsissa. Se on alkanut maanantaina iltapäivästä.

Hyvinvointialueella on perustettu tilannetyöryhmä, joka seuraa häiriötilannetta. Sitä johtaa tukipalvelujohtaja Pekka Erola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?