ELPO pääsee aloittamaan työnsä – jäsenet nimetty myös yrittäjien puolelta, elinvoimalupausta aletaan valmistella

Oriveden Yrittäjien puheenjohtaja Seppo Lehto nimettiin yrittäjäyhdistyksen hallituksessa itseoikeutetusti uuteen elinkeinopoliittiseen työryhmään. Kuva: Juha Jäntti

Elinvoimapoliittinen työryhmä on saanut kokoonpanon ja pääsee kokoontumaan ensimmäisen kerran viimeistään helmikuun aikana. Ajankohta riippuu Oripohja-Nihuan alueen kaavoituksen etenemisestä.

Työryhmän perustaminen oli kirjattu jo valtuustokauden elinvoimaohjelmaan yhteistyön tiivistämiseksi Orivedellä toimivien yritysten ja yrittäjäjärjestön kanssa. Vuosi sitten elinvoimajohtaja Tuija Aro esitti tällaisen työryhmän perustamista. Sen tarkoitus on olla neuvoa-antava ja tiedonkulkua edistävä elinkeinopoliittinen foorumi, joka kokoontuu 3–4 kertaa vuodessa. Asiat kokouksiin valmistelee elinvoimajohtaja elinvoimajaoston ohjeiden mukaisesti.

Elinkeinoasiaa ja yritysvaikutusten arviointia

Yleisesti ryhmässä halutaan käsitellä muun muassa yritystoimintaan, elinkeinopolitiikkaan ja kaavoitukseen liittyviä asioita sekä keskittyä kaupungin päätösten yritysvaikutusten ennakkoarviointiin.

Oriveden Yrittäjien hallitus nimesi keskuudestaan joulukuussa 2022 elinvoimapoliittiseen työryhmään (ELPO) puheenjohtaja Seppo Lehdon Oriveden Sairasautopalvelu Ky:stä, sihteeri Eija Assola-Virran Mattomaisteri Ky:stä ja jäsen Heikki Uitin Sähkö-Uitti Oy:stä. Hallituksen ulkopuolelta jäseniksi pyynnöstä suostuivat Sampo Katajisto Saunatalo Oy:stä ja Jyrki Uotila Orneule Oy:stä. Yrittäjäjäsenet valitaan tehtävään vuodeksi kerrallaan.

Kaupungin puolelta siihen kuuluvat kaupunginhallituksen ja valtuuston ykköspuheenjohtajat, elinvoimajaoston puheenjohtaja, kaupunginjohtaja ja elinvoimajohtaja.

Työryhmän kanssa aiotaan toteuttaa ensiksi Oripohja-Nihan kaavasuunnitelman yritysvaikutusten arviointi. Toinen ajankohtainen aihe on toisen asteen koulutus Orivedellä ja orivesiläisten yritysten koulutustarpeisiin vastaaminen.

Valmisteluun myös elinvoimalupaus

Lisäksi aletaan yhdessä valmistella elinvoimalupausta. Se on kaupunginvaltuuston ja yrittäjäyhdistyksen yhdessä hyväksymä asiakirja, jossa kaupunki sitoutuu yhdessä yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan elinvoimaisuutta.

Yhdessä sitoudututaan huolehtimaan siitä, että kunnan veto- ja pitovoima vahvistuvat. Yhteisillä tavoitteilla ja aktiivisella seurannalla parannetaan konkreettisesti yritysten toimintaedellytyksiä.

Vuoden ensimmäisessä kokouksessaan elinvoimajaosto keskustelikin elinvoimalupauksen sisällöstä ja ohjeisti elinvoimajohtajaa ELPO:n kokousaiheiden valinnassa.

Leave a Comment