50 vuotta sitten: Kunnanvirastokin muutti taloonsa

vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Pääministeri Kalevi Sorsa, valtuuston varapuheenjohtaja Leo Korjus, valt. puheenjohtaja Teuvo Viskari ja kunnanjohtaja Tapio Taivalaho tutkivat kunnanjohtajan uudessa virkahuoneessa Hirsilän Kenkätehdas Oy:n lahjoittamaa Oriveden kenkäteollisuuden symbolia, metallista lapikasta.

Lienemme jokaisessa lehtemme tämän vuoden kertoneet Oriveden uudesta Virastotalosta, ja siihen muuttaneista. Tähän mennessä olikin talon ensimmäinen kerros täyttynyt ”hyyryläisistä” valtion eri virastoista kuten olemme kertoneet.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Nyt on kuitenkin isäntä tullut taloon. Kohteliaana kuten isäntäväki yleensä, Oriveden kunta virastoineen muutti taloon vasta viime viikolla ja jo lauantaina oli talossa kunnan toimesta avoimien ovien päivä, jolloin kuntalaisilla oli tilaisuus tutustua uusiin kunnan virastotiloihin ja myös verotoimiston ja poliisin ovet olivat auki.

vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Kunnanjohtaja Tapio Taivalaho.

Halukkailla oli tilaisuus tutustua taloon ja käydä putkassakin, sillä varsin harvat ovat ehtineet vielä tehdä muuten tuttavuutta sen kanssa.

Avoimet ovet kutsuivat taloon tutustujia lähes tuhat ja kunta tarjosi pullakahvit kävijoille, joista monet totesivat, että eihän tää mikään palatsi olekaan, vaan asiallinen virastotalo.

Sunnuntaina tutustui taloon itse pääministeri Kalevi Sorsa kuntamme johdon opastuksella. Kunnanviraston tilojen lisäksi pääministeri pistäytyi myös putkassa ja keskusteli luukusta pidätyssellissä olleen vangin kanssa.

Myös kunnallisliiton entinen johtaja maaneuvos Aarne Eskola tutustui sunnuntaina kunnan uusiin virastotiloihin ja piti niitä erittäin asiallisina. Maanantaina oli sitten jo täysi touhu talossa päällä. Kunnanvaltuusto piti uudessa istuntosalissa kokouksensa ja yleisölehterilläkin oli melkoinen menestys.

Oli kulunut sattumalta kaksikymmentä vuotta siitä, kun Oriveden valtuusto oli viimeksi kokoontunut omissa tiloissaan, päivälleen.

vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Käytäväkeskustelua ja tutkiskelua muuttopäivänä: tutkimussihteeri Kirsti Mannila, nuorisosihteeri Ritva Pöllänen, toimistoapulainen Terttu Saikkonen, apulaiskanslisti Helka Läärä.
vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Taloussihteeri Salme Tuominen.
vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Liikenteen, kaupan ja musiikin edustajia avoimienovienpäivänkahvilla kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Vasemmalta ent. veturinkuljettaja Timo Laitio, kauppias Elias Lehtinen, tiemestari Viljo Laitinen ja dir.cant. Juho Mustonen.
vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Putkimiehet Aarre Siuro ja Timo Hepokoski asensivat viimeiseksi kuivaustelineen siivouskomeroon.
vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Informaatio ja puhelinkeskus Sirkka Perkiö.
vanha vuosikerta, kunnanvirasto
Sosiaalitarkkaaja Armas Taipale järjestää mappejaan arkistossa muuttopäivänä.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 25.1.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment