Kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Heidi Jakara – varapuheenjohtajan tehtävän sai Heikki Lähteenmäki

Oriveden seurakunta, kirkkovaltuusto, puheenjohtajat
Kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi kirkkovaltuusto valitsi Heidi Jakaran. Varapuheenjohtajana toimii Heikki Lähteenmäki. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden kirkkovaltuusto valitsi valtuustokautensa ensimmäisessä kokouksessa kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi Heidi Jakaran ja varapuheenjohtajaksi Heikki Lähteenmäen. Valittujen henkilöiden toimikausi on vuodet 2023–2024.

Jakara on ensimmäisen kauden kirkkovaltuutettu. Hän toimii myös Oriveden kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Kirkkoneuvoston jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäseniksi kaudelle 2023–2024 kirkkovaltuusto valitsi Juha Hakosen (Tero-Pekka Pajunen), Kari Aakulan (Jussi Pohjala), Pauliina Helperin (Mari Alanko), Virpi Viljasen (Liisa-Maaria Lenkkeri), Jyrki Kallion (Maija Peltola), Kirsi Mäkisen (Soili Itkonen) ja Marjo Soukkio-Salmisen (Ilkka Hjerppe).

Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra Mika Tapiolinna ja varapuheenjohtajana Juha Hakonen.

Juupajoen kappelineuvoston jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäseniksi kirkkovaltuusto valitsi Mari Alangon (Emmi Pajunen), Juha Hakosen (Jouni Piittala), Pauliina Helperin (Anita Vihersalo), Merja Kahilan (Margit Harola), Maarit Kivisen (Simo Ripatti) ja Markku Pärssisen (Timo Musturi).

Puheenjohtajansa kappelineuvosto valitsee ensimmäisessä kokouksessaan.

Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan jäseniksi vuosille 2023–2026 valittiin Juha Hakonen, Jyrki Kallio ja Virpi Viljanen. Varajäseniä ovat Pauli Pesonen, Marjo Soukkio-Salminen ja Pauliina Helperi.

Oriveden kaupungin ja seurakunnan yhteisen opintorahaston toimikuntaan kirkkovaltuusto valitsi Anne Nousiaisen ja Jari Salmentaustan. Varajäseneksi valittiin Arto Rosenblad.

Opintorahaston toiminnantarkastajana toimii Ossi Lehväs ja varatoiminnantarkastajana Erkki Jääskelä.

Yhteisvastuukeräyksen toiminnantarkastajiksi kirkkovaltuusto valitsi Ossi Lehväksen ja Erkki Jääskelän. Varatoiminnantarkastajiksi valittiin Marja Soukkio-Salminen ja Heikki Lähteenmäen.

Kirkkovaltuuston ensimmäisen kokouksen puheenjohtajana toimi viidennen kauden valtuutettuna aloittanut Heikki Salomaa. Hän on kirkkovaltuustossa iältään vanhin valtuutettu.

Kirkkovaltuuston kokoukset ovat avoimia yleisölle. Päätöksentekoa saa siis tulla kokouksiin seuraamaan kuka tahansa.

Juttua on muokattu 20.1.2023 klo 9.38: Juttuun on korjattu Juupajoen kappelineuvoston jäsenen nimi Merja Kahilaksi. Nimi oli jutussa virheellisesti Erja Kahila.

Leave a Comment