Oriveden nuorisovaltuustoa johtaa tänä vuonna Stella Manner – järjestäytymiskokouksessaan nuva valitsi edustajansa myös Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon

Oriveden nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimii vuonna 2023 Stella Manner. Hän on 13-vuotias seitsemäsluokkalainen ja on toista kautta nuorisovaltuustossa.

Nuorisovaltuusto valitsi hänet puheenjohtajaksi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan. Se pidettiin 4. tammikuuta.

Kaksi edellistä kautta puheenjohtajana toimi Ida Heimo. Hän jatkaa nuorisovaltuuston jäsenenä nyt viidettä kautta.

Lue myös: Oriveden nuorisovaltuusto ensi vuodelle on valittu – mukana viisi uutta nuorisovaltuutettua

Nuvan 1. varapuheenjohtajana toimii Hanna Hömmö ja 2. varapuheenjohtajana Pihla Koppanen. Sihteerin tehtävään nuorisovaltuusto valitsi Lotta Mönkäreen.

Puheenjohtajisto ja sihteeri muodostavat yhdessä yhden muun nuorisovaltuutetun kanssa nuvan hallituksen. Järjestäytymiskokouksessa hallituksen viidennen jäsenen paikka jätettiin kuitenkin vielä täyttämättä.

Nuorisovaltuuston edustajalla on Orivedellä puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuustossa ja neljässä lautakunnassa. Kokouksessaan nuva valitsi edustajat näihin paikkoihin.

Kaupunginvaltuustossa nuvan edustajana toimii puheenjohtaja Stella Manner ja varalla on Hanna Hömmö.

Elämänlaatulautakuntaan nuvan edustajaksi valittiin Lotta Mönkäre ja varalle Hanna Hömmö.

Lasten ja nuorten lautakunnassa nuvaa edustaa Ida Heimo ja varalla on Lotta Mönkäre.

Myös ympäristölautakunnassa nuvan edustajana toimii Ida Heimo, mutta varalla on Salla Katajainen.

Tekniseen lautakuntaan nuva valitsi edustajakseen Salla Katajaisen ja varalle Pihla Koppasen.

Lue myös: Nuorilta nuorille -avustuksen hakijoita oli kaksi – nuorisovaltuusto äänesti, kuinka 1 200 euroa jaetaan Hirsilän kyläyhdistyksen ja mopopoikien kesken

Pirkanmaan hyvinvointialueelle valitaan myös nuorisovaltuusto, johon on tarkoitus saada edustus jokaisesta Pirkanmaan kunnasta. Orivedeltä edustajaksi valittiin Lotta Mönkäre ja varaedustajaksi Stella Manner.

Oriveden nuorisovaltuustoon kuuluu tänä vuonna 13 nuorta. Sääntöjen mukaan nuvaan voi kuulua enintään 20 henkilöä, jotka ovat iältään 12–20-vuotiaita.

Nuorisovaltuuston toimikausi on yksi vuosi. Nuorisovaltuuston ohjaajana toimii kaupungilta vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäki.

Leave a Comment