Kolmen kävijäpiikin vuosi – uutisvuonna 2022 lukijoita kiinnosti erityisesti vaalit, sota ja raha

Vuosi 2022 jää monen mieleen vuotena, jolloin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja aloitti maassa pitkäkestoisen sodan. Yhtä lailla suomalaisten mieliin jää varmasti se, että samana vuonna Suomi päätti hakea Naton jäseneksi.

Maailmalla on tapahtunut paljon, mutta niin on myös Orivedellä ja sen lähistöllä. Se kävi ilmi, kun toimitus selasi viime vuoden päätteeksi vuonna 2022 ilmestyneitä lehtiä sekä tutki, mitkä ovat olleet lehden nettisivuilla vuoden luetuimpia juttuja ja minä päivinä lehden nettisivuilla on ollut eniten kävijöitä.

Kolme ajankohtaa vuoden varrelta nousee nettisivujen kävijämäärissä selkeästi esiin. Heti vuoden alussa pidettiin aluevaalit, joissa aluevaltuustoon tuli valituksi muun muassa kolme orivesiläistä. Varsinainen vaalipäivä ja vaalitulosten uutisointi näkyy vuoden suurimpana piikkinä Oriveden Sanomien nettisivujen kävijätilastoissa.

Syksyllä saavutettiin toinen kävijäpiikki niin sanottuna veropäivänä. Kolmantena erottuu maaliskuun alku. Tuolloin Oriveden Sanomat julkaisi jutun, jossa Hannu Tokee kertoo lähtevänsä hakemaan ukrainalaisia turvaan sodan jaloista.

Paikallisia kohokohtia ja ihanan tavallisia asioita vuoteen 2022 mahtui joka tapauksessa paljon. Niistä on pieni koonti tehty tämän lehden keskiaukeamalle. Laajemmin viime vuotta voi muistella selaamalla nettisivuillamme julkaistua kuvagalleriaa.

Leave a Comment