Kaivinkone on katkaissut vesijohdon – koko Länkipohjan taajama ilman vettä, putki saataneen korjattua aamupäivästä

Tätä aluetta vesikatko koskee. Kuvakaappaus Jämsän Veden tiedotuksesta.

Perjantaiaamuna kahdeksan jälkeen tuli vesihuoltopäällikkö Vesa Arvoselle soitto, että Länkipohjassa kaivinkone on katkaissut vesijohdon, ja vedenjakelu on keskeytynyt koko taajaman alueella.

Putkirikko sattui vesihuoltolaitoksen omalla työmaalla, jolla tehtiin viemäritöitä, ja kaivinkone oli osunut putkeen, jossa lähtevät vesilaitokselta kaikki vedet koko Länkipohjaan.

– Verkostossa toki oli vähän vettä, mutta jos sitä käytetään, putket menevät pian tyhjiksi. Vesi loppuu ensiksi korkeimmilta paikoilta ja muualla paineet ovat huonot, Arvonen sanoo.

Hänellä ei ollut tietoa siitä, olisiko kyseessä ollut vesiputki, jota ei ollut jostakin syystä karttaan merkitty. Ensiapu eli kaivinkone oli kuitenkin lähellä, ja saman tien lähtivät Jämsästä asentajat kohti Länkipohjaa.

– Korjaus on siis käynnissä, ja elättelen toiveita, että saan pian puhelun ja tiedon kaiken olevan kunnossa, Arvonen sanoi aamuyhdeksän aikaan.

Hän arveli, että paineet saataisiin päälle aamupäivän aikana. Jos verkosto ehti kuitenkin tyhjentyä, saattaa siellä lähteä sakkaa liikkeelle, joten vesi voi olla pitempäänkin sameaa ja ilmaa seassa.

– Silloin ei auta muu kuin laskea vettä hanasta, kunnes se taas on kirkasta, vesihuoltopäällikkö neuvoo.

Näin lyhyen katkoksen takia ei tarvinnut varavettäkään alkaa paikalle järjestää.

Juttua on muokattu 30.12. klo 10.05: Koska korjausta varten jouduttiin hakemaan lisää osia Jämsästä, vedentulon palautuminen aamukymmeneen oli hiukan liian optimistinen arvio. Aamupäivän aikana vettä kuitenkin pitäisi taas hanoista tulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?