Villasukkajuoksun ilmoittautuminen on käynnissä – järjestäjät ovat porrastaneet osallistumismaksuja

Helmikuussa Orivedellä pidettäviin Villasukkajuoksun SM-kisoihin pääsee nyt ilmoittautumaan, järjestäjät tiedottavat.

Lajin kolmannet mestaruuskisat juostaan Paltanmäen maastossa helmikuussa.

Lue myös: Villasukkajuoksun SM-kilpailujen järjestäminen sai lopullisen sinetin – ”Olemme iloisia, että kisatapahtuma saadaan toteutettua”

Kilpailumatkoina sekä naisilla että miehillä on valittavissa kolmen, kuuden tai 12 kilometrin matka. Nuorten sarjassa matka on kolme kilometriä ja lapsilla noin 200 metriä. Samalla 200 metrin radalla juostaan myös joukkueviesti nelihenkisin joukkuein.

Ilmoittautuminen tehdään Tiketin kautta oheisesta linkistä: https://www.tiketti.fi/villasukkajuoksun-3-sm-kisat-orivesi-lippuja/87066.

Osallistumismaksuja on porrastettu, järjestäjät kertovat. Maksu on pienimmillään tämän vuoden loppuun asti. Tammikuussa ja uudelleen helmikuun alussa osallistumismaksut nousevat.

Nuorten sarjassa maksu pysyy kuitenkin koko ajan samana, ja lasten sarjassa osallistuminen on ilmaista, jotta mahdollisimman moni innostuisi mukaan liikkumaan.

Juoksun jälkeen saunaan ja uimahalliin

Kaikki lapset myös palkitaan juoksun jälkeen. Muiden sarjojen kolme parasta saa kaulaansa tapahtumaan Juupajoella valmistettavan erikoismitalin.

Lisäksi aikuisten ja nuorten sarjan juoksijoiden osallistumismaksuun kuuluvat kenttäruuan lisäksi pääsy uimahalliin ja saunaan. Myös lapsille on tarjolla sauna ja uimahalli.

Joukkuesarjassa palkitaan kilpailun paras asu.

Talkoolaisille tarvetta

Hirsilän ja Eräjärven kisatiimin mukaan paikalliset järjestöt ja yhteisöt ovat lähteneet innolla mukaan erilaisiin tehtäviin, joskin lisää talkoolaisia tarvitaan vielä. Työpanoksesta luvataan maksaa järjestöille pieni korvaus.

Kisoihin ollaan järjestäjien mukaan suunnittelemassa myös kulttuuriohjelmaa. Lisäksi kisajärjestäjät kertovat tiedotteessaan haluavansa tukeutua järjestelyissä mahdollisimman paljon lähialueen palveluihin.

– Esimerkiksi ajanotto ostetaan Oriveden Ponnistukselta, jolla on muun muassa suunnistuskisojen kautta tehtävässä tarvittava ammattitaito.

Leave a Comment