Pysti kotiin, Orivesi! – kunnassa tehty hyvä työ on huomattu nyt muuallakin

Orivedellä on nyt huikea meininki. Marraskuun loppupuolella kunta sai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kunniamaininnan ansiokkaasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työstä. Viime viikolla tuli lisää loistavia uutisia, kun Kuntaliitto tiedotti, että Orivesi on valittu kolmen finalistin joukkoon taistelemaan Suomen liikkuvin kunta -kilpailun voitosta.

Kunniamaininta ja finaalipaikka ovat jo itsessään upeita juttuja. Niiden arvoa kuitenkin nostaa se, että ne pohjautuvat kunnassa tehtyyn hyvään perustyöhön. THL:n kunniamaininnan hakijaksi ei esimerkiksi voinut edes hakea. Se myönnettiin muun muassa tuoreimpien TEAviisarin Liikunta kunnan toiminnassa -tulosten perusteella.

Suomen liikkuvin kunta -kisaan kunnat ovat voineet ilmoittautua mukaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön, Kuntaliiton, aluehallintoviraston ja Paralympiakomitean asiantuntijoista koostunut raati on kuitenkin karsinut ehdokkaiden joukkoa. Orivesi on kokonaisuudessa erottautunut muista, sillä Urheilugaalan palkintolautakunta nosti sen lopulta finalistien joukkoon.

Tammikuussa selviää, onko Orivesi laaja-alaisimmin kuntalaisten liikunta- ja liikkumismahdollisuuksia edistänyt kunta ja saadaanko UNO-pysti paikkakunnalle. Joka tapauksessa näistä asetelmista on hieno astua ensi vuoteen, jolloin kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen on entistä enemmän kunnan toimintojen keskiössä.

Leave a Comment