Poikien lentopallojoukkue saatiin pitkästä aikaan kasaan – Oriveden yhteiskoulun porukka nappasi heti hopeaa

KLL, lentopallo
Hopeajoukkue yhteiskuvassa. Takarivissä vasemmalla päävalmentaja Markku Puputti, Onni Nieminen, Atte Pisilä, Mikke Puputti, Jaakko Niemi, Eetu Lietsala, Akseli Onnela ja joukkueenjohtaja Harri Raitala. Eturivissä vasemmalta Henri Lehtinen, Alina Syvänen, Anna Arvonen, Peetu Salmi

Oriveden yhteiskoulu sai ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella joukkueen kasaan Koululiikuntaliiton poikien lentopallosarjaan. Yläkouluikäisten poikien kilpatason lentopalloharrastus on herännyt Markku Puputin johdolla eloon OrPossa nyt monen vuoden tauon jälkeen.

Koululiikuntaliiton lopputurnaus pelattiin Orivedellä neljän joukkueen voimin. Isäntäjoukkueen lisäksi mukana olivat Alahärmä, Kokkola ja Kristiinankaupunki.

KLL:n lentopallosarjan erikoisuutena on se, että poikien sarjassa saavat pelata myös tytöt, ja lentopallotyttöjähän Orivedeltä löytyy. Tällä kerralla joukkueessa oli mukana kaksi tyttöä. Ehkä jo ensi vuonna pelataan pelkästään pojilla.

Ensimmäisten pelien pallottelu ja iskurullaus ennusti, että heti ensimmäisessä ottelussa oli moraalisen finaalin makua, kun vastakkain olivat Orivesi ja Alahärmä.

Ottelu olikin finaaliturnauksen kovatasoisin ja tasaisin. Orivesi takelteli syöttöruudussa ja kun Alahärmällä oli kaksi kovakätistä laituria päättämässä isoja passeja, Alahärmä nappasi 2–0 voiton.

Jatkossa Orivesi voitti helposti sekä Kokkolan että Kristiinankaupungin 2–0 ja samoin teki Alahärmä. Näin Alahärmälle mestaruus, Orivedelle hopeaa ja Kristiinankaupungille pronssia.

Oriveden joukkueessa pelasivat Onni Nieminen, Atte Pisilä, Mikke Puputti, Jaakko Niemi, Eetu Lietsala, Akseli Onnela, Henri Lehtinen, Alina Syvänen, Anna Arvonen ja Peetu Salmi.

Harri Raitala

Leave a Comment