Paltanmäen uusi jalankulku- ja pyöräilysilta avautuu käyttäjille joulukuussa – sillan ja sen ympäristön viimeistely jatkuu vielä ensi vuoden keväällä

Paltanmäen ylikulkusilta
Marraskuun alkupuolella Paltanmäen ylikulkusilta ja sen työmaa näyttivät tältä. Nyt lupaillaan, että silta avautuu käyttäjille joulukuussa. Kuva: Eelis Tenhola

Paltanmäen ylikulkusilta avataan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön joulukuussa, tiedottavat Oriveden kaupunki ja Destia.

Vielä ennen sillan purkutöiden aloittamista huhtikuussa arvio oli, että uusi silta saadaan käyttöön syyskuun lopussa.

Lue myös: Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan purkaminen Orivedellä valtatie 9:llä siirtyy parilla viikolla eteenpäin – muutos ei vaikuta hankkeen kokonaisaikatauluun

Urakkaa alkoivat kuitenkin hidastaa muun muassa materiaalipula. Vastaava työmaapäällikkö Jarkko Kettunen kertoi Oriveden Sanomille lokakuussa, että pulaa on ollut niin puutavarasta kuin raudasta.

Lue myös: Sillanrakentajat aidosti ylpeitä uudesta luomuksesta: ”Ei mikään kantti kertaa kantti” – työmaa keskellä valtatietä vaatii varovaisuutta myös ohiajavilta, uusinkin pujottelurata pyrkii hillitsemään ajonopeuksia

Tuolloin lupailtiin, että silta avautuisi käyttäjille marraskuussa, mutta nyt ajankohta on nyt siirtynyt joulukuulle. Syyksi kaupungin ja Destian tiedotteessa kerrotaan sillan jännitystyössä esiintyneet haasteet.

Ennen sillan avaamista jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön sillan alapuolella oleva puusta rakennettu muotti puretaan.

Vaikka silta avataan käyttäjille, jatkuu sen ja ympäröivän alueen viimeistely vielä ensi vuonna.

– Sillan viimeistelyä sekä sitä ympäröivän alueen päällystys- ja viimeistelytöitä valtatiellä 9 tehdään vielä myöhemmin kevätkesällä 2023, tiedotteessa kerrotaan.

Valtatiellä 9 tietyöaluetta kuitenkin pienennetään. Alue rajoittuu jo joulukuun aikana Paltanmäen ylikulkukäytävän ja eritasoliittymän ramppien alueelle.

Työnaikaiset päällystesaumat alueella tasataan ja tämän jälkeen nopeusrajoitusta nostetaan valtatiellä eritasoliittymän kohdalla normaaliin nopeuteen 80 kilometriin tunnissa ja ohituskaistan kohdalla Tampereen suuntaan normaaliin nopeuteen 100 kilometriin tunnissa.

Muutokset tehdään joulukuussa 2022. Talven 2022–2023 aikana työmaalla ei työskennellä päivittäin.

Leave a Comment