Lainan kilpailuttaminen voi tuoda isojakin säästöjä

Pitkään jatkunut hintojen nousu tuntuu jo jokaisen Suomalaisen kukkarossa. Ruuan hinta on kallistunut merkittävästi, samalla kun polttoaineen ja sähkön hinnat ovat ennätyslukemissa. Todella moni joutuu nyt miettimään hyvin tarkkaan sitä, kuinka saa rahat riittämään jatkuvasti kasvaviin kustannuksiin.

Jos kaikki mahdolliset säästötoimenpiteet sähkön, polttoaineiden ja ruuan suhteen on jo tehty, kannattaa tarkistaa voisiko omien lainojen kuluissa säästää.

Lainan kilpailutus on maksutonta

Jos sinulla on jokin pienlaina, joustoluotto, kulutusluotto, autolaina, remonttilaina tai jokin muu osamaksu, kannattaa se kilpailuttaa uudelleen muutaman kerran vuodessa. Lainojen kuluissa ja koroissa on suuria eroja niin eri lainatuotteiden kuin myös lainanmyöntäjien kesken. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailuttamalla lainan uudelleen, voi saada paremman tarjouksen lainasta, jonka korko on nykyistä lainaasi alhaisempi.

Lainan kilpailutus on maksutonta, joten niiden uudelleen kilpailuttamisesta ei kerry mitään kuluja.

Lainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä siihen erikoistuneessa palvelussa

Jokainen voi kilpailuttaa lainan juuri siinä palvelussa, minkä itse valitsee. Netissä toimii kuitenkin lukuisia lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita, joiden avulla tavoittaa yhdellä hakemuksella jopa yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa. Näistä lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneista palveluista löytyy lisää tietoa palvelusta Top10-lainat.fi, joka esittelee heidän valitsemat 10 parasta palvelua lainojen kilpailuttamiseen. Lainan kilpailutuspalveluiden avulla säästää merkittävästi myös omaa aikaa, kun ei tarvitse täyttää kuin yksi maksuton lainatarjouspyyntö ja sillä voi saada lukuisia lainatarjouksia vertailtavakseen.

Lainoja kilpailuttaessa kannattaa muistaa se, että mitä useamman lainatarjouksen saa, sitä monipuolisemmin niitä pystyy vertailemaan.

Yksikin laina kannattaa kilpailuttaa uudelleen

Monesti lainoja lähdetään kilpailuttamaan uudelleen vasta silloin, kun niitä on kertynyt useita. Tällöin puhutaan ehkä enemmänkin lainojen yhdistämisestä. Lainojen yhdistäminen on myös erittäin suosittu tapa hankkia säästöjä. Varsinkin jos lyhennettävänä on useita pikavippejä ja luottokorttimaksuja, tuo lainojen yhdistäminen säästöä jo pelkkien kiinteiden kustannusten osalta. Yleensä myös lainan korko on matalampi suuressa yhdistelylainassa, kuin pikavipeissä ja luottokorteissa.

Mutta lainoja ei tarvitse olla useita, jotta niitä kannattaisi kilpailuttaa uudelleen. Yhdenkin lainan uudelleen kilpailuttaminen voi tuoda jopa satojen eurojen säästöt kuukaudessa. Saavutettavan säästön suuruuteen vaikuttaa luonnollisesti lainan määrä, maksuaika ja nykyinen korkotasosi.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?