Kampus ei sittenkään järjestä villasukkajuoksua – Kampuksella katseet on käännetty vuoteen 2024, mutta täysin varmaa ei vielä ole, etteikö tapahtumaa järjestettäisi myös tulevana talvena

Oriveden Kampuksen toimitusjohtaja Anssi Vaittinen vahvistaa huhun, ettei Kampuksella toimiva Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi järjestäkään villasukkajuoksua.

Lue myös: Villasukkajuoksu järjestetään sittenkin – Kampus ottaa järjestelyvastuun, yhdistyksiä ja yhteisöjä kutsutaan mukaan

– Meidän osalta pitää paikkansa. Muita virityksiä juoksun järjestämiseksi on, mutta meidän osaltamme tämä aikataulu on liian tiukka, Vaittinen perustelee.

Hänen mielestään järjestelyihin tarvittaisiin huomattavasti enemmän aikaa, ja järjestelyiden pitäisi olla tässä vaiheessa vuotta nykyistä paljon pidemmällä.

– Tämä tuli niin puskista liian lyhyellä aikataululla. Tässä tulevat vastaan työvoimakysymykset. Meillä on paljon valmisteluja käynnissä ensi kevääseen ja kesään liittyen.

Vaittinen kertoo, että joitakin alustavia keskusteluja on jo käyty vuoden 2024 villasukkajuoksun järjestämisestä.

– Sitä keritään pohtimaan rauhassa. Onnistuessaan tapahtuma kuulostaisi hyvältä, villasukat sinänsä ovat trendikkäät, hän pohtii ja kertoo, että idea-asteella olisi tuoda tapahtuman yhteyteen myös taide- ja käsityöpuolta. Hän kuitenkin korostaa, että on turha mennä asioiden edelle.

”Mikään ei ole varmaa”

Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen kertoo hänkin tilanteen olevan nyt se, että kaupunki palaveeraa Kampuksen kanssa ensi viikolla vuoden 2024 tapahtumasta.

Suhonen on ymmärtäväinen Kampuksen ratkaisusta tulevan talven osalta.

– Olen keskustellut toimitusjohtajan kanssa, joka näkee, ettei Kampus kykene villasukkajuoksua tällä aikataululla ensi talveksi järjestämään. Ymmärrän tämän täysin, Suhonen sanoo ja lisää, että tämä on tällä hetkellä hänellä tiedossa oleva tilanne asian suhteen.

Onko nyt siis varmaa, ettei villasukkajuoksua tulevana talvena järjestetä lainkaan, yrityskoordinaattori Irene Suhonen?

– Mikään ei ole varmaa. Aktiivisia ihmisiä, joilla on sydämen paloa tapahtumaa kohtaan, pörrää ympäri Orivettä, mutta en henkilökohtaisesti ole vielä tietoinen, minkä näköisiä suunnitelmia jollakulla muulla on. Huhupuheita olen kuullut.

– Me kaupunkina haluamme katsoa pitkäjänteisesti eli lähtökohtaisesti haluaisimme löytää sellaisen toimija, joka pitkällä aikajänteellä on valmis kehittämään tapahtumaa ehkä vielä isommin. Se on kuitenkin osa Oriveden kaupungin näkyvyyttä ja meille tärkeä juttu. Tiedän, että muutama aktiivi on selvitellyt, kykenisikö tapahtumaa järjestämään, mutta sieltä puolelta ei mitään virallista tai edes puolivirallista yhteydenottoa kaupunkiin päin ole tullut.

Lue myös: Villasukkajuoksulle haetaan edelleen järjestäjää, yritysten sponsorirahat tiukassa – tapahtumissa saatetaan jatkossa mennä vuorovuositahtia

Leave a Comment