Längelmäen alueen verokärjessä ei yllätyksiä – linja-automies uutena kasvona kärkipään veronmaksajissa

Verohallinto julkisti tällä viikolla tiedot viime vuonna ansaituista tuloista ja niistä maksetuista veroista. Kuva: Sanna Hillberg

Entisen Längelmäen alueen veronmaksajien kärjesssä keikkuu tuttuun tapaan Sirénin perhe. Jykin toimitusjohtaja Otto Sirén maksaa veronsa Orivedelle, vanhemmat Jämsään.

Emoyhtiö Jyki Groupin toimitusjohtaja ja niin Jyki Groupin kuin Jyki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aki Sirén sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa 105 477 euroa ja pääomatuloja 43 702 euroa. Veroja hän maksoi 56 418 euroa.

Puoliso Minna-Liisa Sirén on hänkin paikallisesti huomattava veronmaksaja. Hän hankki viime vuonna ansiotuloa 89 223 euroa ja pääomatuloa 49 318 euroa, joista maksoi veroa 49 055. Minna-Liisa Sirén toimii kolmen lakimiehen yhteisessä asianajotoimistossa Jämsässä sekä hallituksen jäsenenä erinäisissä Jyki Groupiin kuuluvissa yrityksissä. Lisäksi hänellä nimellään oma toiminimi, jonka toimialana on metsänhoito.

Paikallisesti merkittävän työnantajan Jyki Oy:n toimitusjohtaja Otto Sirén pääsi viime vuonna 114 576 euron verotettaville ansiotuloille, pääomatuloja hänelle kertyi runsas tonni. Veroja hän maksoi 51 985 euroa.

Pirkanmaalaisiin veronmaksajiin lukeutuu myös Länkipohjan Nesteen huoltoasema- ja ravitsemuspalvelujen yrittäjä Jussi Ketola. Hän tienasi 86 536 euroa, joista maksoi veroja 33 078 euroa. Pääomatuloja hän ei nostanut.

Pirkanmaan puolella asuu myös rakennusyrittäjä Antti Peltomäki perheineen. Betoco Oy:n toimitusjohtaja Antti Peltomäki sai ansiotuloja 71 780 euroa ja pääomatuloja 25 901 euroa. Näistä hän maksoi veroja Orivedelle 33 132 euroa. Yrityksessä mukana oleva puoliso Satu Peltomäki tienasi 54 996 euroa, pääomatuloja kertyi rapiat kolme tonnia ja veroja tuli maksettavaksi 18 183 euroa.

Paikallisesti kiinnostaviin veronmaksajiin lukeutuu myös Länkipohjaan asettunut entinen OnniBus-johtaja, linja-autoalalla edelleen toimiva Lauri Helke. Hän on nykyisin Satakunnan Liikenne Oy:n ja Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n toimitusjohtaja sekä kurottaa myös kiskoille Fenniarail Oy:n toimitusjohtajana.

Hänen verotettavat ansiotulonsa viime vuodelta olivat 88 143, joista hän maksoi veroja Jämsään 32 151 euroa. Pääomatuloja ei ollut.

Leave a Comment