Nato-kysymys jatkuvasti tapetilla – kirjoittaja uskoo, että Suomi on Natossa väärässä leirissä

Kirjoitin tällä otsikolla 13 vuotta sitten eli vuonna 2009 asuessani Kemissä sikäläiseen valtalehteen. Jo silloin kyseltiin, pitäisikö Suomen liittyä Natoon, jos asiasta joskus järjestetään kansanäänestys.

Nyt me tiedämme, ettei asiaa uskallettu eikä haluttu kysyä kansalta, vaan ryhdyttiin paniikinomaisesti viemään maatamme Natoon, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022.

Pitkin matkaa on puhuttu EU:n kriisinhallintajoukoista ja eurooppalaisesta Natosta, ettemme olisi niin riippuvaisia USA:sta. Nyt tekstiin, jonka kirjoitin 13 vuotta sitten.

EU rakentaa omaa yhteistä ”puolustusta”/ ”kriisinhallintaa”, toisin sanoen nopeantoiminnan rauhaan pakottamis- ja sotavoimia. Tänään noiden joukkojen teho ja voima on niin heikko, että sen on harjoitettava yhteistyötä USA:n kanssa.

Yhdysvallathan on vielä tänään johtava Nato-maa, mutta Euroopan Unionilla on selkeänä tavoitteena ja päämääränä päästä jossain vaiheessa tuohon ykkösasemaan. Miten ja milloin se tapahtuu, jää nähtäväksi.

Mitä sitten tulee Suomen niin sanottuihin turvatakuisiin, joita haetaan Unioniin kuulumisen ja mahdollisen Natoon liittymisen kautta. Jos Suomen rajoille syntyisi konflikti ja hyökkääjä pyrkisi maahan, niin ei Ruotsi, EU eikä USA tulisi avuksi, vaan Suomi jäisi yksin tuossa tilanteessa.

Mitä tulee rauhaan pakottamiseen, niin ne toimenpiteet tähtäävät ennen muuta Lähi-idän loputtomalta tuntuvan selkkauksen lopettamiseen, jotta EU:n tuleva itsevaltainen johtaja saisi valtaistuimen itselleen Jerusalemissa!

Näennäinen kestoltaan lyhytaikainen rauha saadaan aikaan sinne, mutta kun USA:n tuki Israelille loppuu lähivuosina, niin se jää yksin. Nuo ns. ”rauhanturvajoukot” menevät Israeliin ja sen lähialueille Euroopan Unionin ruhtinaan YK:lta saamallaan mandaatilla.

Silloin toteutuu se ilmoitus, joka on Raamatussa, että ”pakanakansat piirittävät Jerusalemia”. Silloin Jumala kokoaa kaikki pakanakansat – Suomi mukaan lukien, koska olemme EU-kelkassa – tuomiolle Israelin maahan Aravanin laaksoon, jota Sana kutsuu ratkaisun laaksoksi.

Siis ei sillä ole merkitystä olemmeko EU:ssa ja vieläpä Natossa, koska kummassakin tapauksessa olemme väärässä leirissä vastustamassa Jumalan ja hänen Poikansa Jeesuksen suunnitelmia.

Paniikissa nyt myös tuhlataan yhteiskunnan varoja hävittäjiin ja raja-aidan pätkään ja muihin sotatarvikkeisiin, jotka eivät auta mitään. Entä jos hyökkääjä tulee jo ensi vuonna tai seuraavana, ja Suomelle on luvattu toimittaa amerikkalaisia hävittäjäkoneita vasta 2026. Ja mitä se juurikaan hyödyttää joku 200 kilometrin aidan pätkä, kun rajaa on vielä 1 100 kilometriä.

Hätävarjelun liioittelua kaikki tyynni.

Kalevi K. Tuomivaara

Eräjärvi

Leave a Comment