Seurakunta Keskellämme: Tätä me lupaamme

Tiistaina 1.11.2022 pidetyssä seurakuntavaalien vaalipaneelissa yleisöstä pyydettiin, että ryhmittymät kertoisivat esimerkiksi paikallislehdessä julkaistavassa kirjoituksessa, mitä ryhmä aikoo seuraavan neljän vuoden aikana seurakunnan päättäjinä tehdä.

Lue myös: Seurakuntavaalien vaalipaneeli pidetty – katso tallennus striimauksesta

Seurakunta Keskellämme -ryhmä vastaa nyt kyseiseen pyyntöön.

Vahvistamme toivoa, iloa, lähimmäisen rakkautta ja tulevaisuuden uskoa. Seurakunta toimii omantunnon äänenä ja kannamme huolta heikommista. Seurakunta auttaa hädässä olevia ja tukee seurakuntalaisia heidän arjessaan.

Toiminta on rakennettava seurakuntalaisten elämästä ja tarpeista. Tuemme seurakuntatyössä sukupolvien välisiä yhteyksiä. Seurakunnassa tehdään työalat ylittävää laadukasta ja vaikuttavaa toimintaa koko perhe huomioiden. Ylisukupolvisuus rikastuttaa elämää ja vahvistaa ihmisten omia voimavaroja.

Monen seurakunnan jäsenen ainoa kohtaaminen omaan seurakuntaan ovat kirkolliset toimitukset (kaste, konfirmaatio, vihkiminen, hautaan siunaaminen). Jotta toimituksista jää positiivinen kuva, niin seurakunnan on varmistettava toimituksiin ja niihin valmistautumiseen riittävät resurssit ilman kiireen tunnetta.

Koronan oloissa myös Oriveden seurakunnassa otettiin digiloikka. Haluamme lisätä ihmisten kohtaamista ja vuorovaikutusta sekä kasvokkain että uusien sähköisten osallistumismuotojen kautta kunkin elämäntilanteeseen parhaiten sopivalla tavalla. Seurakunnan tulee viestiä selkeästi, monipuolisesti ja tehokkaasti niin lehdissä kuin sosiaalisessa mediassa.

Rakennamme eri tavoin uskovien ihmisten kansankirkkoa. Arvostamme toisen oikeutta olla asioista eri mieltä. Haluamme, että jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi. Jokainen on tervetullut omana itsenään seurakunnan jäseneksi ja sen toimintaan.

Haluamme taata lähiseurakuntapalvelut. Seurakunnan taloutta hoidamme siten, ettemme syö tulevien sukupolvien eväitä. Yhteistyötä naapuriseurakuntien kanssa pitää jatkaa. Kiinteistöstrategian päivittämiseen liittyen jostain kiinteistöistä on todennäköisesti luovuttava. Seurakunnan palvelut on turvattava jatkossakin myös Eräjärvellä, Juupajoella ja Längelmäellä. Kirkot ja hautausmaat on pidettävä kunnossa.

Seurakunnan tulee rohkaista työntekijöitä innostumaan tehtävästään ja kokeilemaan uutta. Työntekijöiden jaksamiseen ja työhyvinvointiin tulee kiinnittää huomiota. Luottamushenkilöiden ja seurakunnan työntekijöiden yhteistyötä ja yhdessä asioiden valmistelua tulee lisätä. Seurakuntalaisia tarvitaan mukaan seurakunnan työhön käyttämään osaamistaan yhteiseksi hyväksi. Seurakunta verkostoituu alueen muiden toimijoiden kanssa

Seurakunta keskellämme ryhmän mielestä Oriveden seurakunnan strategian visio vuoteen 2025 on ohjattava seurakunnan toimintaa.

Oriveden seurakunta on vakavarainen turvapaikka, johon tahdotaan kuulua. #Isämeidänperhe

Kari Aakula

Aimo Kaikkonen

Kirsti Kontio-Ollila

Elina Koppanen

Anne Nousiainen

Heikki Salomaa

Tuula Sivusaari

Marja Soukkio-Salminen

Jyrki Tuomaala

Leave a Comment