Jätteenkuljetuksia on kilpailutettu uudelleen Pirkanmaan Jätehuollon alueella – tyhjennyksen ajankohta saattaa muuttua hieman

Kun omat astiansa kaikelle löytyvät näin läheltä, ei lajittelu voi helpommaksi tulla. Rivin jatkeena ovat vielä omat säiliönsä lasille ja metallille. Sekajäteastiaan jää entistä vähemmän laitettavaa. Kun pihoihin on tuotu yhä useampi keräysastia, kuljetuksiakin täytyy järjestellä uudestaan. Kuva: Anne Kotipuro

Jätteenkuljetuksia Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella kilpailutettiin uudelleen 23 alueella urakkakausien päättymisen vuoksi. Tämä saattaa tuoda muutoksia tyhjennysaikoihin.

Osalla asukkaista jäteastian tyhjennyspäivä tai -viikko voi muuttua totutusta syksyn aikana. Kaikki jäteastiat käydään tyhjentämässä, vaikka ajankohta muuttuisi eri päivälle tai seuraavaan viikkoon. Muutos ei vaadi asukkaalta toimenpiteitä tai yhteydenottoa asiakaspalveluun. Siirtymäajan jälkeen tyhjennysten rytmi taas vakiintuu., kertoo Pirkanmaan Jätehuolto tiedotteessaan.

Muutoksia saattaa tulla, vaikkei urakoitsija vaihdukaan

Muutoksia voi tulla myös alueille, joissa urakoitsija ei vaihdu, koska urakoita saaneet tai menettäneet kuljetusliikkeet järjestelevät ajoja uudelleen työkuormituksensa tasaamiseksi. Kaikkiaan Pirkanmaan Jätehuollon alueella jätteitä kuljettaa 23 kuljetusurakoitsijaa.

– Kuljetusten ja reittien järjestelyjä tehdään nyt erityisesti urakkamuutosten yhteydessä, mutta jatkossa pienempiä muutoksia voi tulla entistä useammin. Tähän on syynä jätehuoltomääräysten laajentama lajitteluvelvoite, joka näkyy lisääntyneenä työmääränä. Jäteastioiden määrä alueellamme kasvaa, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Uudet urakat koskevat Orivettä ja Juupajokea vain vaihtolavojen tyhjennysten osalta, mutta pienempiä muutoksia saattaa tulla tännekin jäteastioiden lisääntymisen myötä.

Keskitetyllä kilpailutuksella saatu tehokas logistiikka säästää ympäristöä ja asukkaiden jätehuoltokustannuksia.

Biokaasun käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä

Julkisia ajoneuvohankintoja koskeva direktiivi ohjaa myös Pirkanmaan Jätehuoltoa lisäämään nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen osuutta.

– Kilpailutusten kautta saamme lisää kaasukäyttöisiä jäteautoja, ja näin olemme mukana vähäpäästöisen liikenteen kehittämisessä. Ajossa on nyt 16 kaasuautoa, ja määrä tulee kasvamaan, Varsala sanoo.

Leave a Comment