Apuraha käytetään koulutustapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin – Musiikkikoulussa pidetään viikonloppukursseja

Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi aikoo käyttää Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston yleisrahastosta saamansa 9 000 euron apurahan musiikkikurssien järjestämiseen ja Oriveden Musiikkikoulun toimintaan.

– Apurahaa haettiin musiikin koulutustapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin, jotta niitä pystyttäisiin jatkossa järjestämään entistä enemmän, kiteyttää Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kolari.

Lue myös: Pirkanmaan kulttuurirahaston apurahoista yksi tuli Orivedelle – sillä aiotaan aloittaa Oriveden Musiikkikoulun toiminta

– Yksi apurahan kohteista on vanhan musiikin kesäkurssi, jolle on parhaillaan kokoontunut viitisenkymmentä soittamisen harrastajaa, Kolari kertoo.

Leiri järjestetään yhteistyössä Helsingin Vanhan Musiikin seuran kanssa, ja se on aiemmin järjestetty Keski-Hämeen kansanopistosta. Orivedellä se järjestetään tässä muodossa ensimmäistä kertaa.

Lue myös: Skalmeija, pommeri ja cembalo soivat Kampuksella – Vanhan Musiikin Seura saapuu Orivedelle musiikkileirille ja pitää sen päätteeksi yleisölle konsertin

Puhallinmusiikkia syksyllä

Osansa apurahasta vie lokakuun alussa järjestettävä puhallinmusiikin Ruskatrööttä.

– Tämä on iso tapahtuma, joka on vetänyt Itä-Suomessa jopa 300 osallistujaa. Meillä se järjestetään ensimmäistä kertaa, ja lähdemme hakemaan sinne 100:aa osallistujaa.

Ruskatröötässä on viisi kapellimestaria, ja osallistujat ovat monentasoisia.

– Siellä on monta orkesteria menossa yhtä aikaa lähtien ihan alkeiskoulutuksesta.

Musiikkikoulussa viikonloppukursseja

Myös nuorten puhallinpainotteinen orkesterikurssi Kampuksella oli tarkoitus tänä kesänä järjestää, mutta Kolarin mukaan tarjoajia oli tälle kesälle niin paljon, ettei Kampuksella koettu järkeväksi lähteä tarjoamaan kesäkurssia ollenkaan.

Musiikkikoulun tavoitteena onkin nyt alkajaisiksi järjestää nuorille syksy- ja talviaikaan lyhyempiä koulutusjaksoja eli kyse ei ole säännöllisestä opetuksesta.

Musiikkikoulun käynnistämiseksi on Kolarin mukaan budjetoitu apurahasta merkittävä osa.

– Musiikkikoulu alkaa nuorten viikonloppukursseilla, joita on kolmesta viiteen talviaikana, ja mahdollisesti kesällä sitten on yhdistettynä isompi kokoonpano.

– Tavoitteena on näillä koulutuksilla päästä liikkeelle ja saada luotua jatkumo.

Jos koulutustoiminta saadaan nyt toimimaan, Kolari uskoo, että tällä olisi iso merkitys tulevaisuutta ajatellen.

– Nyt järjestettävät tapahtumat ovat tulleet ihan vanhojen suhteiden kautta. Klemetti-opisto oli niin vahva ja tunnettu joka puolella.

 

Leave a Comment