Juhannuskisoista kuulavoitto ja hyviä sijoituksia – Kymäläinen viihtyi Keuruun kuularingissä

Orivesi Games 2020
Kaisa Kymäläinen voitti kuulakisan Keuruulla. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden seudun urheilijoita kilpaili juhannuskisoissa Ikaalisissa ja Keuruulla. Keuruulla Hirsilän Pyrkivää nykyisin edustava Kaisa Kymäläinen pukkasi kuulakisan voittoon tuloksella 16,30.

Hän pitää Keuruun kuularingistä, sieltä on peräisin aikaisempikin ennätys kahden vuoden takaa. Se oli kuusi senttiä lyhyempi. Samalla Kymäläinen sai päänahan Kuopion Reippaan Eveliina Rouvalista, joka työnsi nyt hänelle vaatimattoman tuloksen 15,87.

Kolmanneksi tuli Karhulan Katajaisten Gita Reinholms 13,33. Ponnistuksen Oona Viljanen hävisi kolmella sentillä. Reinholms ja Viljanen kilpailevat vielä N19-sarjassa. Ikäryhmän kärkitulos on seitsenottelija Saaga Vannisen nimissä 14,25. Reinholms on toisena 13,60 ja Viljanen kolmantena 13,47.

Keuruulla palkintopajatsoa tyhjensivät myös Rahkosen sisarukset Ilona ja Aleksi Rahkonen. Ilona Rahkonen voitti pituushypyn tuloksella 4,00. Sillä nousi jo Suomen tilastossa T10-sarjassa viidenneksi.

Karstulan Kivan Säde Lindgren juoksi 60 metrin juoksun voittoon kauden kärkiajalla 9,11. Suomen listalla kolmantena (9,28) oleva Ponnistuksen Ilona Rahkonen kellotti nyt 9,33 tullen toiseksi.

Ilona Rahkosen kisaurakkaan kuului vielä 1000 metriä, aika 4.08,02 vei sijalle kolme. Rahkonen ja Lindgren kilpailivat T11-sarjassa, mutta heidän tuloksensa kirjataan iän mukaan 10-vuotiaisiin.

Pikkuveli Aleksi Rahkonen, P9, voitti pituuden 3,27 kantaneella hypyllä. 40 metrin juoksussa tuli hopeaa ajalla 7,32.

Ikaalisissa kilpaili Längelmäeltä kotoisin oleva Lassi Hämelahti. Hänen seuransa on nyt Tampereen Pyrintö. 100 metriä sujui kesän parhaaseen aikaan 10,87.

Juttua muokattu 28.6.2022 klo 15:36: Säde Lindgrenin voittama juoksumatka on korjattu 60 metrin juoksuksi. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että juoksumatka oli 40 metriä.