Vastaa kyselyyn: Oletko käynyt Purnussa?

Purnu, Jari Granholm

Purnun kesänäyttelyn 2022 tuottaja Jari Granholm kertoo Markku Laakson Caravaggion kangas – Kesä -teoksesta, joka on toisinto Gunnar Berndtsonin ”Kesä” -maalauksesta. Oikealla oleva pieni maalaus on myös Markku Laakson työtä. Kuva: Markus Puolakanaho

Taidekeskus Purnu on yksi Oriveden suosituimmista kesämatkailu- ja kulttuurikohteista. Sen tämän kesän kesänäyttely Arvoitus avautui ennen juhannusta ja on avoinna elokuun puoliväliin saakka.

Lue myös: Taidetta betonista, luista, hevosen jouhista ja varjoista – Purnun kesänäyttelyssä nähdään taiteen palapeli, josta ei erikoisia materiaaleja puutu

Purnussa kesätaidenäyttelyitä on pidetty pitkään. Suomen ensimmäinen kesätaidenäyttely järjestettiin juuri Purnussa vuonna 1967.

Alue on kuvanveistäjä, taiteilijaprofessori Aimo Tukiaisen (1917–1996) luomus. Hän hankki Purnun alueen vuonna 1962 ja rakensi sinne kesäateljeensa.

Tukiainen myös laajensi tiloja rakentamalla näyttelyhalleja. Ne hän suunnitteli yhdessä arkkitehti Osmo Siparin kanssa.

Purnussa pääsee nauttimaan myös savusaunan lämmöstä.

Vastaa kyselyyn ja kerro, oletko sinä käynyt tutustumassa Purnuun ja siellä pidettyihin näyttelyihin. Voit myös perustella vastaustasi ja kertoa, mikä näyttely tai tapahtuma Purnusta on jäänyt parhaiten mieleesi.

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.
Infoa äänestystuloksista
Äänestämisen jälkeen näet tämänhetkiset äänestystulokset. Toivomme, että jokainen äänestäjä äänestäisi vain kerran, jotta reaaliaikaiset äänestystulokset pitäisivät paremmin paikkansa. Monta kertaa äänestäminen vääristää tuloksia, ja siksi poistamme monta kertaa äänestäneiden ylimääräiset äänet siinä vaiheessa, kun kerromme myöhemmin äänestyksen tuloksista lukijoillemme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?