Vielä ehtii ilmoittautua nuoren kesätyönantajaksi – Oriveden 4H-yhdistys etsii töitä 15 nuorelle, joiden palkan maksaa säätiö

Eräjärven Säästöpankkisäätiö mahdollistaa tänä kesänä 15 nuoren kesätyöllistämisen Orivedellä.

Nyt Oriveden 4H-yhdistys hakeekin yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä, jotka voisivat tarjota nuorille paikkaa työntekoon.

Yritys, yhteisö tai yksityishenkilö voi hakea Oriveden 4H-yhdistyksen kautta kesätyöntekijää yhdistyksen nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Nuoret ovat itse voineet jo aiemmin ilmoittautua kesätyöntekijöiksi ja kertoa siinä yhteydessä toiveistaan ja osaamisestaan.

Säätiön rahoitus mahdollistaa 15-17-vuotiaiden nuorten työllistämisen kesä-elokuun ajalle. Tarkoitus on luoda uusia kesätyöpaikkoja. Siksi työnantajan on perusteltava omassa lomakkeessaan, millaisen uuden työmahdollisuuden se tarjoaa nuorelle.

Nuoret työllistyvät Tutustu työelämään ja tienaa -mallin mukaisesti. Tällöin nuori työskentelee kaksi viikkoa eli kymmenenä työpäivänä kuusi tuntia. Nuoren palkka on 380 euroa, joka rahoitetaan Eräjärven Säästöpankkisäätiön tuella.

Yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle ei siis nuoren palkkaamisesta tule palkkakustannuksia maksettavaksi. Lisäksi Oriveden 4H-yhdistys toimii nuorten työnantajana ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Työkohteen vastuuhenkilö vastaa nuoren perehdytyksestä, työhön opastuksesta sekä työturvallisuudesta kohteessa.

Työnantajaksi on ilmoittauduttava 29. toukokuuta menneesä. Hakemuksia käsitellään ja täytetään myös hakuajan aikana.

Leave a Comment