Tyhjä liiketila keskustassa sai uudet omistajat ja herää taas eloon – vanhakin paikka Teollisuustiellä jää Apupapun käyttöön

Tapio Niemelä on jo pari vuosikymmentä luottanut päältä ajettavaan leikkuriin. Hän lisää myös robottileikkureiden kasvattavan koko ajan suosiotaan. Kuva: Anne Kotipuro

Pitkään tyhjillään seissyt entinen K-Raudan liiketila Oriveden keskustan parhailla paikoilla pääsee uuteen käyttöön, kun monialayritys Apupapu siirsi sinne myymälänsä ja pienkonehuollon. Apupapun käytössä olleet tilat suunnilleen tuplaantuivat.

Avaimet saatiin käteen 4. huhtikuuta, ja tässä välissä on ollut tiukka kolmeviikkoinen. Rakennukseen tehtiin omin voimin kokonaan uusi väliseinä, pintoja vähän siistittiin ja lattia vahattiin, ja tämän viikon lopulla päästään juhlimaan avajaisia.

– Kyllä täällä on viime aikoina viivytty illat ja viikonloppujakin, tunnustaa Tapio Niemelän kanssa Kääjäntien päässä tukikohtaansa pitävä Mari Moisio.

Vaikka tilaa tuli roimasti lisää, suurin osa yrityksen toiminnoista jää edelleen vanhaan, tuttuun paikkaan Teollisuustien halliin. Siellä pysyvät autohuolto, hydrauliletkut, raskas kalusto ja muut toiminnot. Vain pienkoneiden myynti ja huolto siirtyivät keskustaan.

– Henkilöstövaikutuksia ei muutto toistaiseksi aiheuta. Meitä on tässä yhteensä 20. Kääjäntielle siirtyy viisi, kertoo Jussi Lietsala, toinen yrittäjistä.

Tärkein peruste muutolle oli Lietsalan mukaan, että toiminnot saadaan sijoiteltua järkevämmin. Muuttoa on suunniteltu jo jonkin aikaa, liikkuuhan keskellä kylää paljon enemmän esimerkiksi mökkiläisiä. On siis korkea aika aloittaa myös lauantaiaukiolot.

Niemelä kertoo, ettei valikoima muuten suuremmin kasva, mutta tuttujen tuotemerkkien sisällä saattaa tulla vähän uutta tavaraa hyllyihin. Kun nyt ensin päästäisiin kirosanaksi tulleesta komponenttipulasta.

– Milloin on laiva poikittain kanavassa, milloin akkumateriaalit lopussa. Samaan aikaan kehotetaan kovasti vaihtamaan koneet sähkökäyttöisiin, mutta niiden saatavuus on eri asia. Viime syksynä tilattuja tavaroita odotellaan yhä. Itse olen jo pari vuosikymmentä luottanut päältä ajettavaan, Niemelä sanoo, mutta lisää myös robottileikkureiden kasvattavan koko ajan suosiotaan.

Mari Moisio pyyhkii pölyt päältä ajettavasta leikkurista, Tapio Niemelä järjestää tarjouskoria. Tämäkin nurkka oli lauantaina vielä aivan tyhjä, mutta melko rivakasti muutto Teollisuustieltä kuitenkin hoitui. Kuva: Anne Kotipuro

Leave a Comment