Kolmaskin lintutapahtuma Orivedellä jo huhtikuun puolella

lintubongausta
Mikähän tirppa se tämäkin on? Jos et tunne muita sivekkäitä kuin västäräkin, kannattaa lähteä ohjatulle linturetkelle, siellä voi oppia muutaman lajin lisää. Kuva: Juha Jäntti

Jo aiemmin on kerrottu kahdesta lintukävelystä Orivedellä tänä keväänä, toukokuun ja kesäkuun alussa. Jo ennen niitä, pääsiäisen jälkeisenä lauantaina, on Rönnillä, Kotamäen lintutornilla torniopastus aamupäivästä parin tunnin ajan.

Kokoontumispaikkana on Rönnin huvikeskuksen pohjoinen parkkipaikka Välikönsalmen rannalla puoli kymmeneltä. Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Eräjärventie 915. Oppaana toimii Pily:n orivesiläinen retkikummi Eila Smolander.

Lue lisää: Lintuja tarkkaillaan Orivedellä tänäkin keväänä yhdessä havainnoiden ja oppien – oppaana Pilyn retkikummi Kimmo Karppinen

– Havainnoidaan muuttavia ja paikallisia lintuja. Samalla on mahdollisuus kysellä kaikkeen lintuharrastukseen ja lintuihin liittyvää. Tapahtuma sopii niin uusille harrastajille kuin jo pitempään harrastaneille sekä 100 linnun listan kerääjille, kerrotaan Pilyn tiedotteessa.

Tämänkin retken järjestää Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys.

Leave a Comment