Lintuja tarkkaillaan Orivedellä tänäkin keväänä yhdessä havainnoiden ja oppien – oppaana Pilyn retkikummi Kimmo Karppinen

Lintujen kevätmuutto taisi takatalven myötä ottaa vähän takapakkia, mutta kunhan päästään toukokuun alkuun, havainnoitavaa lienee taas runsaammin. Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys (Pily) järjestää taas parikin yhteistä lintutapahtumaa Orivedellä.

Rönnissä Kotamäen lintutornilla tarkkaillaan lintuja torstaina 5. toukokuuta parin tunnin ajan illasta. Kotamäen tornilta on hyvät näkymät Rönnin ja Välikönsalmen lintuihin.

Kokoontuminen linturetkelle on kello 18 Rönnin pohjoisella parkkipaikalla, josta lähdetään Kotamäen tornille lintuja havainnoiden.

Tapahtuma on hyvällä lintupaikalla. Se sopii erityisesti lintuharrastuksen alkutaipaleella oleville ja lapsiperheille. Oppaana toimii Pily:n paikallinen retkikummi Kimmo Karppinen.

Toinen tiedossa oleva lintukävely, joka kannattaa jo merkitä kalenteriin, pidetään Hiedan Pappilanniemessä, Pappilanlahden maisemissa torstaina 2. kesäkuuta.

Pappilanniemi ympäristöineen on tunnettu monipuolisesta linnustostaan. Kaulushaikaran puhaltelut kuuluvat alkukesän iltaan ja kalasääsket käyvät kalassa Pappilanlahdella.

Tämänkin kävelyn oppaana toimii Pily:n retkikummi Kimmo Karppinen Eräjärveltä. Kävelyn kokoontumispaikkana on Satamarannan pysäköintipaikka lintutornille vievän tien kohdalla. Kävelylle lähdetään iltakuudelta ja se kestää pari tuntia. Läheltä ja kauempaakin kannattaa lähteä tutustumaan Pappilanlahden ja Pappilanniemen äänimaisemaan.

Leave a Comment