Hatanpään koronarokotusyksikkö sulkeutuu perjantaina – myös orivesiläisten lasten rokotukset siirtyvät Tipotielle, yli 12-vuotiaita rokotetaan terveysasemilla

Hatanpään koronarokotusyksikössä annetaan rokotuksia joka päivä perjantaihin 8. huhtikuuta saakka. Sen jälkeen yksikkö sulkeutuu. Yli 12-vuotiaiden rokotukset jatkuvat terveysasemilla. 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset siirtyvät Tipotielle Lasten ja nuorten poliklinikalle, kertoo Tampereen kaupunki tiedotteessaan.

Terveysasemilla rokotetaan aikuisia sekä 12 vuotta täyttäneitä lapsia ja nuoria. Rokotuksen saa varaamalla ajan etukäteen osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 joka päivä kello 7–22.

Maanantaista 11.4. alkaen 5–11-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille lapsille koronarokotuksia annetaan Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla. Rokotukseen voi mennä ilman ajanvarausta tai varata ajan etukäteen terveyspalvelujen neuvonnasta.

Lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.

Jos alle 18-vuotias lapsi tai nuori sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suositellaan toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua sairastumisesta. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei tarvitse toista rokoteannosta.

Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille tai nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Sairastetun taudin ja rokotteen väli tulee olla tällöinkin vähintään 4 kuukautta.

Sairastetuksi taudiksi katsotaan myös kotitestin positiivinen tulos.

Leave a Comment