OrPo löysi taisteluvireen toiseen puolivälierään ja kylvetti Hämeenlinnan – ”Hämeenlinnassa meitä jännitti vietävästi, nyt kipsi aukesi ensimmäisen erän jälkeen”

OrPo-HLK, puolivälierä
Iloa oli ilmassa, kun OrPo otti voiton sunnuntaina Orivedellä pelatussa ottelussa Hämeenlinnasta. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Suomi on maailman onnellisin maa. Orpon liigajoukkue ja sen kannattajat olivat puolestaan sunnuntai-iltana lentopalloväen Suomen onnellisimmat.

Perjantaina Hämeenlinnalle kärsityn murskatappion ja sunnuntaina ensimmäisen jatkopalloilla hävityn erän jälkeen OrPon liigajoukkue syttyi liekkiiin, jota Hämeenlinna ei pystynyt sammuttamaan.

Kotijoukkue tasoitti puolivälieräsarjan lukemiin 1-1, kun sunnuntain ottelun päätösnumerot olivat 3-1 (28-30, 25-16, 25-22, 25-13).

Syötöt onnistuvat ja menivät ässiksi

OrPo käytti toisessa puolivälieräottelussa samoja aseita kuin mitä HLK käytti perjantaina kotonaan. OrPo syötti vastustajan kenttään 14 ässää. Niistä yhdeksän otti HLK:n kenttäpuoliskolla piikkiinsä joukkueen libero Emilia Joensalo.

Ensimmäisen erän jälkeen OrPon erien alut olivat väkeviä. Niitä höystivät ässäsyötöt. Toista erää OrPo johti 11-1, kolmatta 6-0 ja neljättä 3-0.

Syöttöputkia nakkelivat 29 syöttöä tehnyt Netta Rekola sekä Ada Aronen ja Ariana Pirv. Pirv teki päätöserässä kolme ässää putkeen. Sillä OrPo pudotti HLK:n ottelun voittotaistelusta.

OrPo- HLK, puolivälierä
OrPo näytti sunnuntaina kotiyleisölle koko joukkueen voimin mitä se osaa. Tärkeä voitto tuli ottelusta. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tiistaina Hämeenlinnassa. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Nyt oli joukkueella iloista tekemistä

OrPon ihmekäännöksen takana ensimmäisestä puolivälieräottelusta oli peli-ilmeen muuttuminen iloiseksi tekemiseksi.

Joukkueen ainoa ulkomaalainen pelaaja, romanialainen Ariana Pirv taisteli kaikilla pelialueilla taitavasti ja kannustaen kanssapelaajiaan hyviin suorituksiin. Niinpä Ada Aronen ja Jessika Mursula nousivat nyt uusille tasoille.

Aronen teki 19 hyökkäyspistettä 44 prosentin teholla. Ariana Pirv hävisi hänelle hieman 18 pisteellä 38 prosentin teholla. Jessika Mursula upotti kymmenestä passista seitsemän palloa permantoon.

Pirv palkittiin joukkueen parhaana saldolla 23/+16. Hän syötti neljä ässää ja puolusti takakenttää loistavasti. Kaikki vastaanotot hoituivat ilman suoraa virhettä.

Ada Arosen saldo oli 22/+8. Häntä rasitti vastaanottourakka: 40 nostoa, kuusi virhettä. Puolustuksessa hääri  Emilia Putkisaari ilman vastaanottovirheitä.

Passari Nea Luntamo haki palloja laajalta alueelta ja hoiti ne hyvin pelattaviksi. Keskipelaajat pääsivät taktiikan mukaan hieman vähemmällä, mutta hoitivat osuutensa.

Ottelussa oli playoff-meininkiä

Isoihin yllätyksiin kuului torjuntapelaaminen. Hämeenlinna otti ensimmäisessä erässä viisi torjuntaa, mutta jatkossa OrPo oli siinäkin hieman parempi.

Hämeenlinnan parhaana palkittiin Natasa Sevarika, 13/+4. Nayara Ferreira teki 12/+4 ja Vera Klimovich 10/+10.

– Hämeenlinnassa meitä jännitti vietävästi. Nyt kipsi aukesi täpärästi hävityn ykköserän jälkeen, kertoi OrPon passari Nea Luntamo.

– Meillä oli lauantaina hyvät treenit. Loimme taktiikan, jota toteutimme koko pelin läpi, kertoi hyökkäystaidoillaan yleisön sytyttänyt Ada Aronen.

– Hyvä tunnelma. Näytimme yleisölle osaamisemme koko joukkueen panoksella, kehui Ariana Pirv.

– OrPo tuli kovaa, eikä yllättänyt. Tämä oli playoffia, myönsi HLK:n valmentaja Giovanni Torchio.

– Teimme päinvastoin kuin edellisessä pelissä. Syöttö oli kaikilla hyvä. Torjunta-puolustus oli paljon parempi, kehui OrPon valmentaja Nikolaos Gitzekos.

Tiistaina ollaan jälleen vieraskentällä

Puolivälierät jatkuvat Hämeenlinnassa tiistaina, jolloin OrPon olisi tärkeää napata vierasvoitto.

Sarjan ratkaisua pääsisi silloin yrittämään kotiyleisön edessä torstaina, jolloin on neljännen ottelun vuoro.

Tarvittaessa joukkueet pelaavat vielä Hämeenlinnassa lauantaina, sillä välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa.