Johanna Rosnellin pronssi muuttui hopeaksi – yksi kilpailija hylättiin, kun palkintoja ryhdyttiin jakamaan

Oriveden Ponnistusta edustava tamperelainen Johanna Rosnell saavutti sunnuntaina hopeaa Suomen Aikuisurheiluliiton keihään hallimestaruuskilpailuissa Mustasaaren Botniahallissa. Rosnell heitti hallissa keihästä 25,18.

Rosnell kilpaili ensimmäistä kertaa N50-sarjassa. Hän täyttää ikäryhmän alarajan kesäkuussa.

Kilpailun voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava jämsäläinen Kirsi Yijälä tuloksella 27,85. Toiseksi julistettiin Kuortaneen Kunnon Minna Vainionpää 26,61 metrin heitolla.

Palkintojen jaon yhteydessä selvisi, että Vainionpää oli sarjaan alaikäinen 48-vuotiaana. Näin SM-hopeamitali siirtyi Johanna Rosnellin haltuun.

Rosnell heitti nyt ensimmäistä kertaa 500-grammaisella keihäällä, joten tulos oli myös hänen oma ennätyksensä.

– Korona rajoitti lajiharjoittelua, se jäi hyvin vähiin ennen kisaa, totesi Rosnell.