Maskisuositus on Pirkanmaalla edelleen voimassa – rajoitukset poistuvat, joten vastuu on nyt entistä enemmän yksilöillä

Tampereen yliopistollisen sairaalan koronasta johtuva kuormitus on laskenut viime viikon aikana vähän.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan kuitenkin, että sairaalaan tulee silti päivittäin keskimäärin kahdeksan uutta koronapotilasta.

Taysin osastoilla on tällä hetkellä hoidossa koronan takia 31 potilasta ja teho-osastolla alle viisi koronapotilasta. Lisäksi osalla sairaalahoidossa olevista potilaista, joilla on todettu korona, sairaalassaolon syy on jokin muu kuin koronavirus.

Pirkanmaalla todettiin viime viikon aikana 4 041 koronatartuntaa. Todellinen tartuntamäärä on kuitenkin isompi kuin laboratorioissa varmennetut tartunnat.

Koronatartunta todettiin viime viikolla 55 prosentilla Fimlabissa testatuista. Testejä tehtiin 5 029.

– Täysi rokotussuoja on ehkäissyt merkittävästi riskiryhmien sairaalahoidon tarvetta, kun sitä verrataan rokottamattomien riskiryhmien sairaalahoidon toteutumiseen. Suojateho vaikealle tautimuodolle on säilynyt erittäin hyvänä myös omikronin aikana, tiedotteessa todetaan.

Tartuntatautilain ”turvavälipykälä” 58d on voimassa Pirkanmaalla helmikuun loppuun asti. Alueellinen pandemiaohjausryhmä ei esitä sen jatkamista Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle.

Pandemiaohjausryhmä poisti myös yksityistilaisuuksien henkilömäärää koskevan suosituksen.

– Rajoitusten poistuessa yksilöiden vastuu korostuu entisestään, muistuttaa johtajaylilääkäri Juhani Sand tiedotteessa.

Alueellinen maskisuositus on Pirkanmaalla voimassa edelleen.

– Urheilutapahtumissa maskien käyttö näyttää olevan edelleen kovin vähäistä. Toivomme niihin nyt ryhtiliikettä, jotta tartuntamäärät eivät ainakaan kasvaisi nykyisestä, Sand toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?