Kokoomus on nimennyt henkilöt hyvinvointialueen toimielimiin – orivesiläinen Touko Sikala nousee tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi ensi vuonna

Pirkanmaan kokoomuksen aluevaltuustoryhmä on päättänyt Pirkanmaan kokoomuksen paikkajakoesityksen hyvinvointialueen toimielimiin.

Aluehallituksen puheenjohtajaksi esitetään lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltusta ja aluevaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Tampereen pormestaria, kokoomuksen varapuheenjohtajaa Anna-Kaisa Ikosta.

Piirin tiedotteessa kerrottaan, että aluehallituksen puheenjohtajan ja valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan valinnoissa puolue painotti äänimäärän lisäksi osaamista ja kokemusta johtamisesta, yhteiskunnallisista verkostoista sekä sosiaali- ja terveyspalveluista.

– Kari-Matti Hiltunen on toiminut esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä ja sosiaalipolitiikasta tohtoriksi väitellyt Anna-Kaisa Ikosen monipuolisten tehtävien joukkoon sisältyy jaksot Tampereen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavana apulaispormestarina, sote-ministeriryhmässä sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, Pirkanmaan kokoomuksen puheenjohtaja Aleksi Jäntti kertoo tiedotteessa.

Sikala puheenjohtajaksi vuonna 2023

Touko Sikala.

Aluehallituksen jäseniksi esitetään aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Leena Kostiaista Tampereelta, Pirkkalan pormestaria Marko Jarvaa sekä rehtori Jari Anderssonia Sastamalasta.

Puheenjohtajiksi nousevat tarkastuslautakuntaan Ilkka Sasi Tampereelta, konserni- ja toimitilajaostoon Juho Ojares Ylöjärveltä, tulevaisuusvaliokuntaan Ida Leino Tampereelta ja vähän palveluja käyttävien asiakkaiden sosiaali- ja terveysvaliokuntaan Kaija Holli Tampereelta.

Sasi siirtyy Tampereen kaupungin apulaispormestariksi vuonna 2023, jonka jälkeen tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi nousee Touko Sikala Orivedeltä.

Varapuheenjohtajiksi kokoomus esittää henkilöjaostoon Anneli Tainaa Tampereelta, hyvinvointi-, yhteistyö- ja kokonaisturvallisuusvaliokuntaan Jocka Träskbäckiä Lempäälästä ja paljon palveluita käyttävien asiakkaiden sosiaali- ja terveysvaliokuntaan Mauri Jussilaa Kangasalta.

– Luottamushenkilöpaikkoja jaettaessa on otettu kattavasti huomioon sekä alueellisuus- että tasa-arvonäkökulmat. Tehtävät jaettiin ehdolla olleiden kesken mahdollisimman tasaisesti, minkä ansiosta peräti 86 prosenttia ehdolla olleista sai vähintään varapaikan johonkin luottamustehtävään hyvinvointialueella, Jäntti toteaa tiedotteessa.

Aluevaltuusto päättää paikkavalinnoista ensimmäisessä kokouksessaan tiistaina 8. maaliskuuta.

Leave a Comment