Vielä ehtii äänestää

Sunnuntaina on edessä historiallinen päivä, kun Suomessa pidetään ensimmäiset aluevaalit. Niissä valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille.

Ei hätää, jos eilen päättynyt ennakkoäänestys jäi väliin, sunnuntaina ehtii vielä vaikuttamaan meidän kaikkien arkea koskettaviin asioihin.

Jatkossa hyvinvointialueiden vastuulla ovat sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestäminen. Meistä jokainen tarvitsee näitä palveluita jossain elämänvaiheessa, joten ei ole yhdentekevää, miten ne on järjestetty.

Orivedellä ja Juupajoella ennakkoäänestys on sujunut vilkkaasti. Tästä on hyvä jatkaa varsinaisena vaalipäivänä. Pidetään Orivesi ja Juupajoki äänestysaktiivisuudessa korkealla myös sunnuntaina!

Vaalihuoneistot ovat sunnuntaina avoinna aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain siinä paikassa, joka lukee äänioikeusilmoituksessa. Orivedellä äänestyspaikkoina toimivat kaupungintalo, Rovastinkankaan koulu ja Eräjärven koulu. Juupajoella äänestetään kunnanvirastolla.

Koronan pelossakaan äänestämistä ei tarvitse jättää väliin, sillä terveysturvallisuudesta huolehditaan äänestyspaikoilla tarkasti.

Leave a Comment