Yli 50-vuotiaiden rokotusväli laskee Orivedellä neljään kuukauteen – aluevaalivirkailijoille kolmas rokotus on mahdollinen vielä aikaisemmin

Yli 50-vuotiaiden toisen ja kolmannen koronarokotteen annosväli laskee Orivedellä neljään kuukauteen, tiedottaa Oriveden sote-palveluista vastaava Tampereen kaupunki.

Lisäksi aluevaalien vaalivirkailijoille tarjotaan nyt mahdollisuutta mennä kolmanteen rokotukseen Tampereelle Hatanpään koronarokotusyksikköön, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronarokotuksen Tampereen ja Oriveden yhteistoiminta-alueella saavat nyt kaikki yli 12-vuotiaat. Heille on järjestetty Hatanpään koronarokotusyksikköön linja, jossa rokotuksen saa joka päivä ilman ajanvarausta kello 8–18.

Rokotuksia annetaan edelleen myös ajanvarauksella niin koronarokotusyksikössä kuin terveysasemilla.

Riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaiden lapset sekä ne ei-riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat lapset, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä, saavat rokotteen ajanvarauksella Hatanpään koronarokotusyksiköstä. Aikoja on saatavilla ensi viikolle.

Milloin voi mennä seuraavaan rokoutukseen?

Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmannen rokotteen alueella saavat tällä hetkellä:

  • yli 60-vuotiaat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat yli 18-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
  • yli 50-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut neljä kuukautta.
  • 18–49-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.
  • aluevaalien vaalivirkailijat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä rokoteannosta suositellaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Heille neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?