Paras harkkapaikka -diplomin saanutta Juupajoen päiväkotia ylistetään hyvänä työyhteisönä – harjoittelijoita päiväkotiin otetaan mielellään, sillä annettavaa on puolin ja toisin

Juupajoen päiväkoti on saanut Paras harkkapaikka 2021 -diplomin. Vuoden 2021 parhaaksi harkkapaikaksi valittiin yhdeksästä parhaimmaksi kehutusta harkkapaikasta Vaasan muistipoliklinikka.

Harkkapaikkojen palkitsemisen tarkoituksena on saada sosiaalialan opiskelijat ilmiantamaan hyväksi havaitsemansa harkkapaikat ja auttaa tätä kautta löytämään sopivia harkkapaikkoja. Paras harkkapaikka -kampanja on Talentian sosiaalialan opiskelijoiden järjestämä, ja tunnustuksia on jaettu jo yli kymmenen vuotta.

Juupajoen päiväkodissa iloitaan diplomista.

– Olihan se aivan upeaa, että tuollainen tunnustus saatiin, päiväkodin johtaja Merja Yläjärvi hehkuttaa.

Lue myös: Wilmaa harjoitellaan nyt myös hoitolasten perheissä – Juupajoen päiväkoti sai uuden johtajan tuoreesta äidistä

Lähihoitajaopiskelijoita vuosittain

Juupajoen päiväkotia kuvailtiin harjoittelupaikkana näin:

– Harkkapaikassa oli parasta hyvä työyhteisö. Kaikki olivat todella mukavia, auttoivat ja ottivat hyvin mukaan työyhteisöön. Tämä oli ensimmäinen harkkapaikkani, ja kokemus oli todella positiivinen ja rohkaiseva. Ohjaajani otti todella hyvin huomioon valmiuteni ja rohkaisi ja auttoi eteenpäin harjoittelussa. Ilmapiiri harkkapaikassa oli todella hyvä ja kaikki tulivat toimeen hyvin. Suosittelisin paikkaa muille, koska vaikka päiväkoti oli pieni, sillä oli todella paljon annettavaa. Harjoittelussa kaikki työntekijät auttoivat ja tukivat harjoitteluani. Harjoitteluun perehdytettiin todella kattavasti ja annettiin rakentavaa palautetta positiivisen palautteen rinnalla.

Merja Yläjärvi kertoo, että harjoittelijoita on päiväkodilla tasaiseen tahtiin.

– Lähihoitajaopiskelijoita on vuosittain, ja tulevana keväänäkin on taas tulossa. Välillä harjoittelijoina on myös sosionomiopiskelijoita tai varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskelevia, mutta heitä on harvemmin.

Opiskelijoita otetaan vastaan mielellään.

– He antavat meille paljon uutta, ja me vastaavasti pystymme antamaan heille paljon.

Yleensä harjoittelijat tulevat lähialueilta.

– Paljon teemme yhteistyötä esimerkiksi Mänttä-Vilppulan Saskyn kanssa. Myös Tredun kautta tulee opiskelijoita. Ne ovat pääyhteistyökumppanimme. Yleensä opiskelijalla saattaa entuudestaan olla Juupajokeen joku kytkös, jonka kautta hän hakeutuu meille harjoitteluun.

 

Leave a Comment