Orivedellä annetaan koronarokotuksia ajanvarauksella tänä iltana ja myös loppiaisena

Oriveden terveyskeskuksessa on varattavissa tiistai-illalle aikoja koronarokotukseen. Rokotusaikoja on tarjolla kello 18 asti. Myös loppiaistorstaina terveyskeskuksessa rokotetaan: silloin rokotuksia annetaan ajanvarauksella kello 9–15.30.

Ajan rokotukseen voi varata verkossa www.tampere.fi/koronarokotuksetorivedella tai puhelimitse numerosta 03 5657 5777. Numero on käytössä maanantaisin ja torstaisin klo 12.30–15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8–11.

Koronarokotuksen saavat Orivedellä tällä hetkellä kaikki yli 12-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat lapset sekä ne ei-riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä saavat koronarokotuksen. 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotukset on keskitetty Hatanpään koronarokotusyksikköön Tampereelle.

Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmannen rokotteen voivat saada yli 60-vuotiaat sekä vakavalle koronavirustaudille alttiit, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 18–59-vuotiaat voivat ottaa kolmannen annoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.

Neljättä rokoteannosta suositellaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?