MAINOS

Sähkön kilpailuttaminen on helppo tapa säästää menoissa

Sähkösopimuksen kilpailutus on asia, joka monen suomalaisen pitäisi tehdä, mutta se jää monesti tekemättä. Työläältä vaikuttava paperisota, loppumattomat soittelut lukemattomien sähköyhtiöiden vaihteisiin ja puntarointi tuulisähkön ja hiilisähkön hinnan ja eettisyyden välillä saa kenet vain epätoivon partaalle. Tässä artikkelissa käsitellään sitä, miten voit nopeasti ja ennen kaikkea helposti säästää rahaa kilpailuttamalla sähkösopimuksen.

Miten sähkön kilpailutus tehdään?

Sähkön kilpailutus tehdään vertailemalla eri sähköyhtiöiden sähkösopimusten hintoja. Yksinkertaisin tapa tehdä sähkön kilpailutus on käyttää HelppoHinta.fi sähkön kilpailutus -palvelua. HelppoHinnan avulla pääset helposti käsiksi sähköyhtiöiden tarjoamiin, kaikista halvimpiin hintoihin, joita ei välttämättä tarjota suoraan sähköyhtiön omilla verkkosivustoilla.

Helppohinnan avulla asiakkaan ei itse tarvitse irtisanoa aikaisempaa sähkösopimusta tai hoitaa itse paperitöitä, vaan sähköyhtiöt hoitavat nämä toimenpiteet keskenään.

Nimestään huolimatta, sähkön kilpailutus tarkoittaa ainoastaan sähköenergian hinnan kilpailutusta. Sähkönsiirron hintaa ei ikävä kyllä voida kilpailuttaa, koska kullakin alueella on vain yksi sähköverkko.

Sähkön hintaan vaikuttaa moni seikka

Sähkön hinta muodostuu kolmesta osatekijästä. Kokonaishinta määräytyy sähkön hinnan, siirtokustannusten ja verojen (sähkövero, arvonlisävero), perusteella. Kaupunkialueella, missä lyhyiden matkojen päästä tavoitetaan monia asiakkaita. Maaseudulla taas saattaa kullekin asiakkaalle mennä monen sadan metrin kaapeli. Näin ollen

siirtohinta on monesti kaupungeissa halvempi kuin maaseudulla.

Kuluttajan ainoa mahdollisuus vaikuttaa sähkön hintaan on sähköenergian osuuden kautta. Sähköyhtiöt yrittävät monesti tarjota mitä erilaisempia paketteja, varsinkin uusille asiakkaille, kosiskellessaan heitä omaan piiriinsä. Paras keino vaikuttaa sähkön hintaan on sähkön kilpailuttaminen, varsinkin vanhoille asiakkaille, joille uusia paketteja ei monesti sähköyhtiön puolesta markkinoida.

Näin lasket sähkön kulutuksen

Voit käyttää omia aiempia sähkölaskuja keskimääräisen energiankulutuksen arvioimiseksi. Joillakin sähköyhtiöillä on myös omilla verkkosivuillaan laskureita, joista näet oman sähkön kulutuksesi. Etäluettavan sähkömittarin avulla voit seurata sähkönkulutuksesi jopa tuntien tarkkuudella.

Tietoisuus siitä, kuinka paljon sähköä käytät auttaa arvioimaan sinulle sopivaa sähkösopimusta, arvioi siis energiankulutus ennen kuin teet sähkön kilpailutuksen.

Näin löydät parhaan sähkösopimuksen

Paras sähkösopimus löytyy huolellisesti tehdyn sähkön kilpailutuksen avulla. Jos teet sähkön kilpailutuksen, huolehdi siis, että otat huomioon sähkön hinnan lisäksi

myös asumismuodon sekä sähkön tuotantotavan.

HelppoHinta.fi:n avulla sinun on helppoa täyttää asuntosi tiedot laskuriin, joka selvittää juuri sinulle parhaan sähkösopimuksen. Neliöiden, asukkaiden määrän ja lämmitystavan avulla laskuri laskee vuosikulutuksesi, ja käyttää tätä tietoa selvittämään halvimman sähköyhtiön tarpeisiisi. Voit valita haluatko määräaikaisen sopimuksen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen ja laskuri ilmoittaa molemmille arvioidun kuukausihinnan, sekä hinnan per kWh.

Muista, että jos sitoudut määräaikaiseen sopimukseen, sähkösopimuksen kilpailutus voi olla ensi kerralla hankalaa, jos edellinen sopimuksesi on vielä voimassa. Muista selvittää etukäteen millaiset ehdot sopimuksen purulle on, mikäli haluat vaihtaa sopimustasi kesken sopimuskauden.

Milloin tehdä sähkösopimuksen kilpailutus?

Jos olet ollut saman sähköyhtiön asiakas vuosikaudet, etkä ole aiemmin kilpailuttanut sähkösopimustasi, saatat saada usean kymmenen euron säästöt sähkölaskuusi vuodessa, jopa samalta yhtiötä, jonka asiakas jo olet. Tästä syystä vanhojen asiakkaiden kannattaa tehdä kilpailutus heti, uusienkin asiakkaiden muutaman kerran vuodessa.

Vanhojen asiakkaiden kohdalla yhtiöt monesti luottavat siihen, etteivät he muista tai jaksa uusia sopimustaan, niin kauan kuin sähköä tupaan tulee. Täten vanhoille asiakkaille jää yleensä voimaan vanhat hinnat, jotka olivat monesti korkeampia kuin mitä uudet asiakkaat maksavat.

Mikä sähkösopimus sopii sinulle parhaiten

Voit selvittää, mikä on paras sähkösopimus kotiisi vertailemalla eri sopimuksia HelppoHinta.fi:n avulla. Sähkön kilpailuttaminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden säästää kuukausilaskussasi ja samalla voit halutessasi vaihtaa vaikkapa ympäristöystävälliseen sähköön, jos se tukee omaa arvomaailmaasi.

MAINOS