Orivesiläiset yli 60-vuotiaat sekä riskiryhmät voivat mennä rokotukseen jo nopeammin – annosväli on laskettu 3-4 kuukauteen

Orivedellä ja Tampereella yli 60-vuotiaiden sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvien toisen ja kolmannen koronarokotuksen annosväliä lasketaan 3–4 kuukauteen, tiedottaa Tampereen kaupunki. Aiemmin toisen ja kolmannen rokotuksen välin piti olla kuusi kuukautta.

Syynä muutokseen on koronan omikron-variantin nopea leviäminen. THL tiedotti muutoksesta viime viikolla.

Tampereen kaupunki myös tiedottaa, että rokotusaikoja tulee koko ajan lisää varattavaksi. Lisäksi Tampereen terveysasemilla järjestetään rokotusiltoja kello 16-18, joissa rokotteen saa ilman ajanvarausta. Niissä myös orivesiläiset voivat käydä ottamassa rokotuksen. Myös Oriveden terveyskeskukseen on lisätty rokotusaikoja, ajan voi varata verkossa.

Illat on kohdennettu tietyille ikäryhmille. Esimerkiksi tällä viikolla tiistaina rokotetaan yli 75-vuotiaita ja keskiviikkona yli 73-vuotiaita.

Jouluna rokotusiltoja ei järjestetä, mutta ne jatkuvat jälleen maanantaina 27. joulukuuta.

Rokotusiltoja pidetään annetaan Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Lielahden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemalla.

Ajanvarauksella rokotuksia annetaan ajanvarauksella Hatanpään koronarokotusyksikössä sekä terveysasemilla. Ajan saat varattua verkosta osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Alle 60-vuotiaat voivat varata ajan tai tulla kolmanteen rokotukseen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Annosväliä lasketaan, kun yli 60-vuotiaiden rokotuskattavuus on hyvällä tasolla.

Ensimmäisiä ja toisia rokotuksia annetaan edelleen kaikille yli 12-vuotiaille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?