Tonttu kiitää Joulupolulle mopedilla – avoinna polku on lauantaista lähtien aina uuden vuoden puolelle

Joulupolku
Tuula Laurila tutkii Tonttu Tarkkailijan varusteita. Eki Lehto seuraa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Viime vuoden tapaan Maivian pitojen pihakoivikkoon rakentuu Joulupolku ilahduttamaan joulun ajan ulkoilijoita.

Längelmäkeläiset yhdistykset päästävät jälleen luovuutensa valloilleen, ja lauantaina yleisölle avautuvaan polkuun pääsee tutustumaan päivittäin aina tammikuun toiseen päivään saakka. Polulla vieraileminen on myös maksutonta.

Viime lauantaina omaa Joulupolun puutaan oli suunnittelemassa Länkipohjan seudun kyläyhdistyksen väki. Taiteellisena johtajana toimi Tuula Laurila ja Eki Lehto, Samuli Laurila ja Antti Lähdesmäki vastasivat vision toteuttamisesta.

Joulupolku
Tuula ja Samuli Laurila kohentavat Joulupolulla kurvailevan Tonttu Tarkkailijan varusteita. Kuva: Leena Lähdesmäki

Paikalle oli jo tuotu jonkin verran rekvisiittaa, mutta lisääkin on tulossa. Visio täydentyy vähitellen.

Päähenkilöksi yhdistyksen toteutuksessa nousi Tonttu Tarkkailija, joka juuri sattumoisin osui paikalle. Koska tontuilla on tähän aikaan paljon tehtäviä, päätti yhdistys auttaa tonttua antamalla sille nopeamman menopelin. Tonttu kurvailee tehtävissään nyt vuoden 1964 Helkama minillä.

Länkipohjalaisten onkin nyt syytä olla valppaina toimissaan, sillä vaikka tonttu näyttää päivisin vain nököttävän paikoillaan, se ehtii yöaikaan tutkia ihmisten kiltteyttä laajalle alueella.

– Joulupuuhun tarvitaan vielä valot. Myös tontun varustus kaipaa kohentamista. Kaulaliina pitää ainakin olla ja ehkä harmaa karvaliivi, mietti Tuula Laurila.

Joulupolku
Tonttu Tarkkailija kiitää tehtäviinsä Helkama Minillä. Maivian joulupolku avautuu lauantaina. Kuva: Leena Lähdesmäki

Tontun mopoon asennettiin myös lain vaatimat jouluiset etuvalot.  Eki Lehdon tuomiin kärryihin tulee varmasti ennen joulua lahjapaketteja kilteille kyläläisille.

Suunnitteluhetken päätteeksi Tuula Laurila kutsui tontun joulupuurolle kotiinsa. Luultavasti kyläreissun aikana  myös viime vuonna samaisella polulla hieman rähjääntynyt tonttupuku saa kohennusta ja tonttu lisää varusteita.

Joulupolku
Antti Lähdesmäki, Tuula Laurila ja Samuli Laurila suunnittelevat Maivian Joulupolulla Länkipohjan seudun kyläyhdistyksen joulupuuta. Eki Lehto ehti jo lähteä suunnittelupalaverista. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment