Orivesi on mukana Tampereella pidettävissä Suomen kädentaidot -messuilla – osastolla on tavattavissa orivesiläisyrityksiä sekä JonSukkien Jonna Kalliomäki

Orivesi-Jonsukkien suunnittelija Jonna Kalliomäki on tavattavissa Oriveden kaupungin messuosastolla sunnuntaina. Kuva: JonSukka

Orivesi esittäytyy Suomen Kädentaidot -messuilla omalla osastollaan, josta voi muun muassa hankkia uniikkeja orivesiläistuotteita. Kaupunki osallistuu messuille nyt ensimmäistä kertaa ja täysin kokeilumielessä.

Messuosastollaan kaupunki luottaa villasukkien voimaan. Esille nostetaan niin Villasukkapääkaupunki-teemaa kuin Villasukkajuoksujen SM-kilpailuja.

– Kädentaidot-messuilla käy runsaasti käsitöiden ja villasukkien ystäviä, joille haluamme markkinoida Orivettä houkuttelevana ja kotoisana asuinpaikkana ja matkailukohteena, kertoo Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen.

Mukana kaupungin messuosastolla on myös orivesiläisiä yrityksiä.

Palveluitaan on esittelemässä Eräjärvellä toimiva Eräjärven Eerola ja Orivesi-aiheisen lasten matkailukirjan juuri valmiiksi saanut Vadelmavuori Production. Lisäksi osastolla ovat mukana Onnenlankamoinen, Taitokeskus Orivesi jaVihasjärven kansakoululla toimipaikkaansa pitävä ChefBug.

Myynnissä osastolla on muun muassa lankoja, Orivesi-tuotteita, perinnekäsitöitä, mehiläisvahatuotteita, luonnonyrttejä, lasten matkailukirja ja sen oheistuotteita sekä keväällä lanseerattujen Orivesi-Jonsukkien-tarvikepaketteja.

− Sukkien suunnittelija Jonna Kalliomäki on myös tavattavissa messuosastollamme sunnuntaina. Osastollamme on myös jaossa ilmainen Orivesi-JonSukkien ohje, Suhonen kertoo.

Oriveden kaupungin alueellinen yhteisosasto on uudenlainen konsepti, jollaisia Suomen Kädentaidot -messuilla ei ole juurikaan aikaisemmin ollut.

− Meillä Orivedellä on paljon kädentaitoihin ja luonnonmateriaaleihin liittyvää yritystoimintaa sekä luonto- ja matkailukohteita, joista olemme ylpeitä. Perinteet ovat nyt arvossaan: käsityöt, kotoilu, väljyys, maaseutu ja luonto. Orivesi tarjoaa matkailijoille, mökkiläisille ja asukkaille viihtyisän ja turvallisen ympäristön villasukkakärjellä, Suhonen mainitsee.

Suomen Kädentaidot -messut järjestetään 12.–14. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Juttua on muokattu 8.11.2021 klo 17.37: Juttuun on lisätty tieto, että vihasjärveläinen ChefBug on myös mukana Oriveden messuosastolla.

Leave a Comment