Oriveden joulunavaus pidetään 19. marraskuuta – valotaideteos loistaa liikuntahallin puistossa ja joulupukin voi tavata Suvanto-salissa

Orivarsa, Oriveden Joulunavaus

Liikenneympyrän kuusen valot syttyvät ja Orivarsa saa sukat jalkaansa myös tämän vuoden joulunavauksessa. Valotaideteos sen sijaan on ihasteltavana liikuntahallin puistossa. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden joulunavausta vietetään kahden viikon kuluttua perjantai-iltana 19. marraskuuta.

Ohjelmassa on edellisiltä vuosilta tuttuja tapahtumia, kuten liikenneympyrän joulukuusen valojen sytyttäminen ja Orivarsan villasukitus. Myös keskustan katujen jouluvalot loistavat jo joulunavauksessa.

Viime vuodelta tuttu valotaideteos korvaa myös tänä vuonna ilotulituksen. Tällä kertaa valotaideteos on koettavissa joulunavauspäivästä lähtien liikuntahallin puistossa. Esillä valotaideteos on kuitenkin vain viikonlopun ajan.

Teoksen toteuttaa Aulis Hämäläinen ja sen nimi on Valon heijastuksia. Teoksen pystytys alkaa jo 15. marraskuuta.

Joulunavauksen yhteydessä alkaa myös orivesiläisten liikkeiden ja yritysten Kaunein jouluikkuna -kilpailu. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Oriveden kaupunki ja Oriveden Sanomat.

Lue lisää: Nyt valitaan Kaupungin kaunein jouluikkuna – ilmoittaudu mukaan!

Myös joulupukki muoreineen saapuu tänä vuonna Oriveden joulunavaukseen. Viime vuonna pukki ei päässyt paikalle vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Aikaisempina vuosina joulupukki on ollut tavattavissa makasiinilla, mutta nyt pukkia ja hänen muoriaan voi käydä tervehtimässä Oriveden Kampuksen Suvantola-salissa.

Lisäksi Oriveden Kampuksella järjestään joulutori ja muuta jouluista ohjelmaa. Taitokeskus Auvinen somistuu jouluiseksi ja siellä pidetään jouluinen myyntinäyttely. Aiemmin illan ohjelmaan suunniteltu koristetyöpaja on jouduttu perumaan.

Juttua on muokattu 4.11.2021 klo 10.04: Juttuun on päivitetty tieto Taitokeskus Auvisen joulunavauksen tapahtumista.

Juttua on muokattu 4.11.2021 klo 14.39: Lisätty linkki Kaupungin kaunein jouluikkuna -kisan ilmoittautumissivuille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?