Maskeista luopuminen edellyttäisi korkeampaa rokotuskattavuutta – Pirkanmaalla kaksi rokotusta on saanut lähes 70 prosenttia yli 12-vuotiaista

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt Taysissa viikon ajan lähes ennallaan, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Potilaista suurin osa on ollut rokottamattomia ja rokottamattomuus näyttää olevan riski sairaalahoitoon joutumiselle jo yli 20-vuotiaille.

Yhden rokotuksen saaneita on nyt 84 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Kaksi koronarokotusta on saanut 66,9 prosenttia alueen yli 12-vuotiaista asukkaista.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä totesi maskisuosituksen jatkuvan Pirkanmaalla edelleen. Sitä tarkastellaan valtakunnallisten suositusten perusteella lokakuussa. Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kokoontuu jatkossa joka toinen viikko. Koronatilanteesta koostetaan kuitenkin tiedote viikoittain.

Koronatartuntoja on alueelle todettu edellisviikkoa enemmän. Jätevesitutkimusten perusteella koronaviruksen osuus Tampereen Viinikanlahdella tehdyissä tutkimuksissa on nousussa.

Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kahden viimeksi kuluneen viikon ajalta 84 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten prosenttiosuus on viime viikon ajalta 4,2 prosenttia Fimlabissa testatuista.

– Prosenttiosuuden kasvu on odotettua. Kun testaamista suunnataan suurimman tartuntariskin ryhmiin, osumatarkkuus lisääntyy, tiedotteessa sanotaan.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 230 uutta koronatartuntaa. Tällä hetkellä testataan erityisesti altistumistilanteita, joten tartuntalähteitä jäljitetään pääasiassa vain näistä tapauksista.

Alle 10-vuotiaiden tartunnat tulivat pääasiassa kotoa, 10-19 -vuotiaat saivat tartuntoja lisäksi harrastuksista, kavereilta ja kouluista.

Yli 12-vuotiaista ja nuorista tartunnan saaneista 74 prosenttia oli täysin rokottamattomia ja lopuilla oli vasta yksi rokote.

Yli 20-vuotiailta tartunnan saaneilta suurimmalta osalta puuttui rokote kokonaan tai he olivat ehtineet saada vasta yhden rokotteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?