Myös Orivedellä aloitetaan antamaan kolmansia koronarokotteita – se on tarkoitettu voimakkaasti immuunipuutteisille

Orivedellä aloitetaan kolmannen koronarokotteen antaminen niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Lue lisää: Mäntänvuoren Terveys antaa jo kolmansia rokotteita – THL suosittelee sitä voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille

Tutkimusten mukaan voimakkaasti immuunipuutteisilla vaste kahden rokotteen sarjalle jää usein puutteelliseksi. Kolmas rokoteannos täydentää heidän suojaansa.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella Oriveden terveyskeskuksessa. Ajan voi varata verkossa puhelimitse numerosta 03 5657 5777. Puhelinajanvaraus on avoinna maanantaisin ja torstaisin kello 12.30–15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8–11.

Rokotuspaikalla on varauduttva todistamaan kuuluminen voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään. Sen voi tehdä näyttämällä sairaskertomuksen kopiota tai Omakanta-palvelusta poimittua tietoa.

Tiedotteessa painotetaan, että voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei ole sama kuin keväällä rokotusjärjestyksessä määritellyt riskiryhmät 1 ja 2.

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt ovat lähes poikkeuksetta erikoissairaanhoidossa hoidettavia tai siellä vastikään hoidettuja potilaita.

Orivedellä aikoja voi myös edelleen varata sekä ensimmäiseen että aikaistettuun toiseen rokotukseen. Aikaistetun toisen rokotuksen voi saada, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?